Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de ORKÖY desteği! Orman köylüleri elektriği kendileri üretiyor

Mersin'de ORKÖY desteği! Orman köylüleri elektriği kendileri üretiyor

Mersin'de , ORKÖY desteğiyle beş köyde kurulan çatı tipi güneş enerji santralleri sayesinde, orman köylüleri elektrik enerjilerini güneşten üretmeye başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de ORKÖY desteği! Orman köylüleri elektriği kendileri üretiyor
KAYNAK: İHA

Mersin'de ORKÖY desteğiyle 5 köyde çatı tipi Şebekeye Güneş Enerji Santralleri (ŞEBGES) kurulumları tamamlandı. ORKÖY destekleriyle gerçekleştirilen bu proje, beş köydeki 61 haneye güneş enerjisinden elektrik üretme imkanı sağladı.

İDOP Kapsamında Güneş Enerjisi Projesi

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Hacıhamzalı, Kösebalcı, Sayköy, Taşkuyu ve Ulaş köylerinde ŞEBGES kurulumu gerçekleştirildi. Toplam 61 haneye kurulan güneş enerjisi sistemleri, köylülerin elektrik enerjilerini güneşten üretmesini sağladı.

Mali Destek ve Proje Ayrıntıları

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 5 milyon 612 bin TL kredi ve 1 milyon 403 bin TL hibe olmak üzere toplam 7 milyon 15 bin TL sıfır faizli, yüzde 20 hibeli 2 kW gücünde güneş enerjisi sistemleri kuruldu. Bu sistemler, 7 yıl geri ödemeli ve 20 yıl ekonomik ömre sahip.

Projeyle birlikte, doğal yaşam alanlarının korunması ve daha yaşanabilir bir dünya için ORKÖY desteklerinin devam edeceği bildirildi. Orman köylüleri, çatılara kurulan sistemlerle güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eyüp Gözgeç Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı'na Yeniden Aday Oldu

Eyüp Gözgeç Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı'na Yeniden Aday Oldu