Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Moody's İsrailli bankaların kredi notunu düşürdü

Moody's İsrailli bankaların kredi notunu düşürdü

Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürmesinin ardından İsrailli bankalar için de not değerlendirmesi yaptı. İsrailli beş bankanın kredi notu düşürülürken, devam eden çatışmaların bankalar üzerindeki etkisi vurgulandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Moody's İsrailli bankaların kredi notunu düşürdü
KAYNAK: Haber Merkezi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in ülke kredi notunu düşürmesinin ardından bugün İsrailli bankalar için de not değerlendirmesi yaptı.

Bankaların Durumu

Moody's'ten yapılan açıklamada, İsrailli beş bankanın uzun ve kısa vadeli mevduat kredi notunun düşürüldüğü, not görünümlerinin de negatif olduğu belirtildi. Not indirilen bankalar arasında Bank Leumi Le-Israel, Bank Hapoalim, Mizrahi Tefahot Bank, Israel Discount Bank ve First International Bank of Israel bulunuyor.

Değerlendirmenin Arka Planı

Açıklamada, not indiriminin Moody's'in 24 Ekim 2023'te başlattığı inceleme sonucu olduğu belirtildi. Devam eden çatışmaların bankaları daha ciddi şekilde etkileyebileceği vurgulandı. Askeri çatışmaların ve zayıflayan güvenlik ortamının bankaların sosyal risklerini artırdığı ve bu durumun negatif görünümde etkili olduğu ifade edildi.

Önceki Durum

Moody's, 9 Şubat'ta İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürmüş ve kredi notu görünümünü negatife çevirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı Kadın Hentbol Takımı Yarı Finalde

Konyaaltı Kadın Hentbol Takımı Yarı Finalde