Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi MHP'den kademeli emeklilik talebi

MHP'den kademeli emeklilik talebi

MHP'den kademeli emeklilik düzenlemesi talebi gündemi sarstı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM'de yaptığı konuşmada emeklilik sisteminin düzenlenmesi ve diğer önemli talepleri dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'den kademeli emeklilik talebi
KAYNAK: Haber Merkezi

Halktv'de yer alan habere göre, Meclis kulislerinde geçtiğimiz günlerde yankı bulan kademeli emeklilik konusu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül'ün girişimiyle gündeme taşındı. Akgül, TBMM'de yaptığı konuşmada, emeklilik sisteminin kademeli olarak düzenlenmesi gerektiğini, kamu personelinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesini, taşeron işçilere kadro tahsis edilmesini, bağ-kurlu vatandaşların prim gün sayısının 7200'e düşürülerek esnafa destek olunmasını, infaz ve koruma memurlarının ile sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesini, FETÖ döneminde verilen disiplin cezalarının affedilmesini ve emekli maaşlarının yeniden güncellenmesini talep etti.

Akgül, bu düzenlemelerin toplumun genelini ilgilendirdiğini ve olumlu bir etki yaratacağını belirterek, atılacak adımların vatandaşları sevindireceğini vurguladı. Taleplerin, sosyal güvenlikten kamu personeline, esnaflardan öğrencilere kadar geniş bir yelpazede olumlu etkiler sağlayabileceğini ifade etti.

paraaaaa

Cemal Enginyurt: Kademeli Emeklilik Gelmez

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, bir açıklamada Now TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olarak kademeli emeklilik hakkında görüşlerini paylaştı. Enginyurt, "Kademeli emeklilik gelmez, getirmezler. Çünkü o gücü, o tepkiyi görmedi hala. Biz bu insanların hakkı için siyaset mi yapmış oluyoruz" dedi.

Staj ve Çıraklık Düzenlemesinde Kemal Kılıçdaroğlu Tartışması

Staj ve çıraklık düzenlemesi konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Enginyurt, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyu neden çözmediği konusunda şu açıklamayı yaptı: "Niye 1996 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüğü yapmış Kemal Kılıçdaroğlu 'neden bu staj ve çıraklık mağdurlarının sorununu çözmedi' diyorlar. Kanun ne zaman çıktı? 8 Eylül 1999'da 4447 sayılı yasa geriye işletilerek bu milletin hakkı gasp edildi. Bunu da Kemal Kılıçdaroğlu’na mâl ettiler."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı: Bursa'da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı: Bursa'da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi