Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çırak ve stajyer mağdurları için yeni düzenlemeler yolda! Uzmandan açıklama geldi

Çırak ve stajyer mağdurları için yeni düzenlemeler yolda! Uzmandan açıklama geldi

SGK uzmanları, çırak, stajyer ve EYT mağdurlarının emeklilik haklarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çırak ve stajyerlerin emeklilik hakları ve erken emeklilik konusunda kademeli düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çırak ve stajyer mağdurları için yeni düzenlemeler yolda! Uzmandan açıklama geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

SGK uzmanlarının ana gündemi, çırak, stajyer ve EYT mağdurlarının yaşadığı emeklilik sorunları oldu. Çırak ve stajyerlerin emeklilik haklarına dair bir değişiklik olup olmayacağı ve kademeli emeklilik konusunda adımlar atılıp atılmayacağı merak ediliyor.

Çırak ve Stajyerlerin Emeklilik Hakları: Ne Gibi Düzenlemeler Yapılacak?

SGK Uzmanı Ersin Bavay, 1999'dan önce sigorta girişi olan çırak ve stajyerlerin mağduriyet yaşadığını belirtti. Bavay, bu mağduriyetlerin meclis gündemine geleceğini ve yakın zamanda bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Çırak ve stajyer primlerinin çalışma hayatını kapsamadığını vurgulayan Bavay, bu kişilerin emeklilik haklarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, askerlik ve doğum borçlanmaları gibi çözümlerle mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapılacak.

Erken Emeklilik ve Kademeli Düzenlemeler: SGK Uzmanları Ne Dedi?

SGK Uzmanı İsa Karakaş, erken emeklilik yasasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Karakaş, erken emeklilikte geriye dönük primlerin sayılmamasının büyük bir sorun oluşturduğunu belirtti. Çırak ve stajyer primlerinin bu bağlamda önemli bir rol oynadığını ifade eden Karakaş, kademeli emekliliğin adaletli bir çözüm olacağını savundu. Cinsiyete göre değişen emeklilik sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, bu düzenlemelerin kademeli olarak yapılmasının şart olduğunu belirtti.

EYT Mağdurları: 1 Gün İçin 10 Yıl Beklemek

Erken emeklilik sorunları arasında EYT mağdurları da dikkat çekiyor. Bu kişiler, sadece 1 gün nedeniyle emeklilik hakkını kaçırmış durumda ve yıllar süren bekleyiş içinde. Uzmanlar, bu mağduriyetlerin çözülmesi için kademeli emeklilik uygulamalarının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Sonuç olarak, çırak, stajyer ve EYT mağdurlarının haklarının yerine getirilmesi için hükümete çağrıda bulunan SGK uzmanları, emeklilik sistemindeki adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan’da Tır ile Otomobil Çarpıştı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Erzincan’da Tır ile Otomobil Çarpıştı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti