Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Konut Fiyat Endeksi Eylül Ayı Verileri Açıklandı

Konut Fiyat Endeksi Eylül Ayı Verileri Açıklandı

TCMB'nin açıkladığı eylül ayı konut fiyat endeksi verilerine göre, fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1 oranında arttı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konut Fiyat Endeksi Eylül Ayı Verileri Açıklandı
KAYNAK: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül ayı konut fiyat endeksi verilerine göre, konut fiyatlarında artış gözlemlendi. Eylül ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 1 oranında yükseldi. Geçen yılın aynı ayına kıyasla ise nominal olarak yüzde 27,4 oranında artış yaşanırken, reel olarak yüzde 14,7 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Eylül Ayı Verileri Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı eylül ayı konut fiyat endeksi, konut fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 1 oranında arttığını ortaya koydu. Eylül ayında konut fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 27,4 oranında artış gösterirken, enflasyon etkisi dikkate alındığında reel olarak yüzde 14,7 oranında geriledi. Bu durum, konut fiyatlarının nominal artışına rağmen, alım gücünün reel anlamda düşüş yaşadığını gösteriyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Fiyat Değişimleri

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki konut fiyatlarında da farklı oranlarda artış gözlemlendi. İstanbul’da konut fiyatları reel olarak yüzde 1,2 oranında yükseldi. Ankara’da ise bu oran yüzde 2,2 olarak kaydedilirken, İzmir'de fiyatlar yüzde 0,8 oranında arttı. Yıllık bazda değerlendirildiğinde, İstanbul'daki konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,4 oranında artış gösterdi. Ankara'da yüzde 30,4, İzmir'de ise yüzde 23,1 oranında yükseldi.

Konut fiyat endeksi ne demek?

Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla oluşturulan endekslerdir. Konutun fiyatını temsil etmek üzere, bireysel konut kredisi talebiyle kredi veren ticari bankalara yapılan başvurular sırasında düzenlenen değerleme raporlarındaki konut değerleri kullanılmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Miss Universe Türkiye 2024 Birincisi Ayliz Duman Oldu

Miss Universe Türkiye 2024 Birincisi Ayliz Duman Oldu