Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Devlete vergi borcu bulunanların listesi bugün açıklanıyor

Devlete vergi borcu bulunanların listesi bugün açıklanıyor

Devlete 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin isimleri açıklanacak. Listeler, vadesi geçmiş ve ödenmemiş borçları içerecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlete vergi borcu bulunanların listesi bugün açıklanıyor
KAYNAK: AA

Devlete 5 milyon lira ve üzerinde kesinleşmiş vergi borcu ve cezası olan mükelleflerin isimlerinin yer aldığı listeler, bugünden itibaren vergi dairelerince açıklanmaya başlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan listelerde, kesinleşen vergi ve cezalar ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş borçlar yer alacak. Liste, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzeri borcu olan mükelleflerin isimlerini içerecek ve 15-31 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelindeki vergi dairelerinde duyurulacak. Ayrıca, GİB 1-15 Kasım tarihlerinde bu listeleri internet sitesinde paylaşacak.

Hangi Borçlar Dikkate Alınacak?

Açıklanacak listeler, geçen yılın sonu itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla ödenmemiş vergi ve cezalara ek olarak, 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatları kapsayacak. Bu sayede, vergi mükelleflerinin büyük borç yükleri ve bu yükümlülükleri yerine getirmedikleri durumlar kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

Listeler Nerede Yayımlanacak?

Hazırlanan listeler, vergi dairelerinin ilan koymaya mahsus yerlerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında asılacak. Bu süreçte vergi mükelleflerinin ödenmemiş borçlarına dair bilgiler kamuoyu tarafından erişilebilir hale getirilecek. Ardından, GİB 1-15 Kasım tarihleri arasında aynı listeleri internet üzerinden de yayımlayarak daha geniş kitlelere ulaştıracak.

Devlete vergi borcu bulunanların listesi bugün açıklanıyor

Listeye Dahil Edilmeyen Mükellefler

Bazı vergi mükellefleri, listelerde yer almayacak. Özellikle, Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsup başvuruları kabul edilen, büyükşehir belediyelerine ya da belediyelere bağlı kuruluşlarla sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası bu kurumlara ait olan şirketler, vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine rastlayan borçlar için listelere dahil edilmeyecek. Ayrıca, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılması devam eden borçlar da listelere yansıtılmayacak.

Deprem Bölgelerindeki Mükellefler Kapsam Dışında

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlar, ilan edilen mücbir sebep kapsamında tutulduğu için listelerde yer almayacak. Bu mükelleflerin kesinleşmiş vergi borçları ve cezaları, açıklama dışında bırakılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike'de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Finike'de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti