Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kamu çalışanları dikkat! Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı kazandı

Kamu çalışanları dikkat! Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı kazandı

KDK, doğum sonrası çocuğu ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma talebi reddedilen zabıt katibini haklı buldu, Adalet Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bakanlık, başvurucuya yarı zamanlı çalışma izni verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamu çalışanları dikkat! Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı kazandı

Başvurucu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na dayanarak, doğum sonrası çocuğu ilköğretim çağına kadar 'yarı zamanlı çalışma' talebinde bulundu. Ancak, ilgili kurum tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi henüz çıkmadığı gerekçesiyle başvurusu reddedildi.

Kararname Beklenen Düzenlemeyi İçermiyor: Başvurucu KDK'ya Başvurdu

Başvurucu, kararname ile düzenlenmesi gereken bir durumun olmadığını, düzenlenecek olan yönetmelik ile hangi cetvele tabi memurların yararlanacağının bilgisinin yayınlanmasının beklendiğini belirterek, yıllardır çıkarılmayan yönetmeliğin eksikliğine dikkat çekti. Ardından, yarı zamanlı çalışma izninin işe başlama tarihinden itibaren ve 08.30-12.30 saatleri arasında uygulanması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

KDK Kararı: Başvurucu Haklı Bulundu, İdari İşlem Hukuka Uygun Değil

KDK, başvurucunun talebinin, çocuğun anne-babasına en çok ihtiyacı olan dönemde ebeveynlerin çocuklarıyla daha çok kişisel bağ kurma amacını desteklediğini belirterek, ilgili kanunda aranan şartların mevcut olduğunu vurguladı. KDK, idarece hakkın kullanımına ilişkin usul ve esasların belirlenmediği gerekçesiyle yapılan işlemin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığını tespit etti.

Adalet Bakanlığı'na Tavsiye Kararı ve Sonuç: Başvurucu Sorununu Çözdü

KDK'nın kararı üzerine Adalet Bakanlığı, başvurucunun sorununu çözerek yarı zamanlı çalışma iznini onayladı. Adalet Bakanlığı, KDK'nın tavsiye kararını dikkate alarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında doğum sonrası yarı zamanlı çalışma imkanından başvurucunun faydalanmasını sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hande Ataizi'nin silikonlu kalçası! Olay oldu

Hande Ataizi'nin silikonlu kalçası! Olay oldu