Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ‘Kaldırmıyoruz, taşıyoruz’

‘Kaldırmıyoruz, taşıyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karayolları tarafından Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşak projesini anketle Antalyalılara soracaklarını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Kaldırmıyoruz, taşıyoruz’

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Karayolları tarafından Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşak projesini anketle Antalyalılara soracaklarını söyledi. Türel, ASAT’ta düzenlediği  basın toplantısında, “Seçim arifesinde Çallı Kavşağı’nda bir kavşak yapılması hususu karayollarımızın projesi kapsamında gündemimize geldi. Proje Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Biz Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) olarak projenin gerçekleşmesi hususunda gerekli düzenlemeleri yapmakla mükellefiz.  Seçimlerden önce burada böyle bir yatırım yapılıp yapılmayacağı sorusu sorulduğunda,  bu konuyu tartışma olmaması adına halkımıza soracağımızı halkımızın vereceği karara göre hareket edeceğimizi ifade etmiştim. Bildiğiniz gibi bu kavşak üzerinde Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli bulunuyor. Burada kavşak yapılması söz konusu olur ise bu heykelin de nereye taşınacağı yönünde bir tercihi  de yine halkımızın kararı ile sonuca götüreceğiz’’dedi.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜYÜM

Türel, Çallı Kavşağı’nda yapılacak olan projeyi yapacakları bir anketle halka soracaklarını açıkladı. Bir takım çevreler hala inatla kendilerinin Cumhuriyet’e karşı bir anlayış sergiledikleri yönünde mesnetsiz iddialarda bulunduğunu söyleyen Türel,’’ Atatürk’le ilgili görüşlerimi her zaman gündeme getiriyorum. Bu konudaki hassasiyetimi kimseye tartıştırmam. Çallı’da bir anket yapacağız. Eğer ‘Çallı Kavşağı yapılsın’ kararı çıkarsa ‘Atatürk Anıtı nereye taşınsın’ şeklinde bir soru daha soracağız. Birincisi Antalyaspor Kavşağı, ikincisi Otogar Kavşağı. Hizmetlerimizin bu tür bahanelerle engellenmeye çalışılması Atatürk’e de haksızlıktır. Sözde Atatürkçü değil, özde Atatürkçüyüm. Bu tür konuların siyasete alet edilmesi yüzünden halkımız sandıkta hep ders verdi. Ben katılımcılık ve şeffaf yönetim konusunda hep önceliğimiz oldu” dedi.

ANKETE SADECE ANTALYA’DA İKAMET EDENLER KATILABİLECEK

Çalllı Kavşağı için başlatılan anketin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden  gerçekleştirildiğini söyleyen Türel,“Bu bir referandum değil, anket çalışması. Çallı Kavşağı’ndaki asma köprülü kavşağı Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak.  Boğaz Köprüsü gibi bir asma köprü olacak. Anket, www.antalya.bel.tr adlı sitemizin sağ üst köşesinde yer alacak. Ankete sadece Antalya’da ikamet edenler katılabilecek. Bunun için Nüfus Müdürlüğü’nden MERNİS altyapısını hazırladık. Anket aslında yarın(bugün) başlayacaktı ama ben şu anda arkadaşlara talimat veriyorum. Bugünden(dün) yayına koysunlar. Anket 6 Aralık tarihine kadar devam edecek. Olumlu sonuç çıkarsa en geç 7 ya da 8 Aralık tarihinde inşaat çalışmalarına başlanacak. Bugün zemin etüt çalışmalarına başlandı. Asma köprü kavşak 3-4 ayda bitirilip turizm sezonuna yetiştirilecek” diye konuştu.

ATATÜRK HEYKELİ İÇİN 2 ALTERNATİF SUNULACAK

Atatürk Heykeli’ni de iki alternatif sunarak çoğunluk çıkan yere dikeceklerini belirten Türel,’’ Kavşak yapılmasın tercihi çıkarsa da buna saygı gösteririz. Halkımızın kanaatini alma biçimimiz bir anket ile olacak. ABB sitesinden yapılacak bir ankettir. Burada ankette ilk soru kavşak yapılsın ya da yapılmasın seçenekleri var. Yapılsın isteyenler ikinci bir seçenekle de Atatürk Heykeli’nin nereye taşınması gerektiğini belirleyeceklerdir” dedi. Türel, kendisinin yönlendirme olması sebebi ile oy kullanmayacağını söyledi. DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlk gezi KKTC’ye

İlk gezi KKTC’ye