Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi İşte kazanan proje

İşte kazanan proje

7 kilometrelik sahil şeridinde uygulanacak ’Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlenmesi Fikir Projesi Yarışması’nı Yüksek Mimar Mucip Ülker’in başkanlığını yaptığı ekibin projesi kazandı. Yarışmada Yüksek Mimar Oktay Nalbatoğlu’nun projesi ikinci, Zeyne

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşte kazanan proje

 

7 kilometrelik sahil şeridinde uygulanacak ’Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlenmesi Fikir Projesi Yarışması’nı Yüksek Mimar Mucip Ülker’in başkanlığını yaptığı ekibin projesi  kazandı. Yarışmada Yüksek Mimar Oktay Nalbatoğlu’nun projesi ikinci, Zeynep Eraydın’ın projesi üçüncü oldu.

Konyaaltı sahili için düzenlenen proje yarışmasının sonuçlarının açıklanması için ASAT’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan yarışma jürisi başkanı Tahsin Yılmaz, Konyaaltı sahili ile birlikte Beach Park ve Dumlupınar Bulvarı’nın açık alan kurgusunun yer aldığı projeden jüri üyeleri olarak etkilendikleri söyledi.

Projenin Antalya için tarihe not düşülecek bir organizasyon olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Konyaaltı sahili projesi sadece bir sahil düzenlemesinden ibaret değil. Biz bu proje ile Antalya'mızın standardını yükseltmek, kalite değerini arttırmak ve Antalya'ya kaliteli, yeni sosyal yaşam alanları takdim etmek gibi bir amacımızı da bu vesile ile gerçekleştireceğiz”dedi.  

Projenin çok kısa bir sürede hukuki izinlerinin alınacağını ve çalışmalara başlanacağını söyleyen Türel, " Önümüzdeki turizm sezonuna yetişmesi zor ancak sahil düzenlemesini turizm sezonuna kazandıracağız. Ancak bir sonraki sezona pırlanta bir gerdanlık olarak Antalyalılara hediye edilmiş olacak.”diye konuştu.. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uysal’ın ‘Lara Ormanı’ ısrarı

Uysal’ın ‘Lara Ormanı’ ısrarı