Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İslam Memiş bombayı patlattı! Altın yatırımcılarına "boşuna hayal kurmayın" dedi

İslam Memiş bombayı patlattı! Altın yatırımcılarına "boşuna hayal kurmayın" dedi

Altın ve para piyasalarının öncü ismi İslam Memiş, dolar ve altına yatırım yapanları 2024 senesinde bekleyen gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Hangi yatırım araçlarının kazandırıcı olacağını ve hangilerinin değer kaybedebileceğini paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş bombayı patlattı! Altın yatırımcılarına "boşuna hayal kurmayın" dedi
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Ünlü ekonomist İslam Memiş, son değerlendirmesinde dolar sahiplerini yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılında doların Türk lirası karşısındaki değerini tahmin ederken, vatandaşları olası zorluklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanmanın devam etmesi nedeniyle, elinde altın ve gümüş bulunanlar endişeli bir bekleyiş içindeler. Aynı şekilde, TL ve döviz bulunduranlar da altın ve gümüş alıp almama konusunda tereddütte.

Borsa İstanbul 100 endeksindeki satışların devam ettiğini belirten Memiş, endeksteki değer kaybının 8448 puana ulaştığını ifade etti. Kendisinin her videoda vurguladığı gibi, borsada beklemeyi tercih ettiğini ve önümüzdeki iki hafta içinde belirleyeceği üç hisse senedi ile Borsaya giriş yapmayı planladığını söyledi. Önceki deneyimlerinden bahsederek, 7500 puan altından giriş yapacaklarını ve 15 bin puana kadar bekleyeceklerini açıkladı.

Borsa ile ilgili olarak daha önce taşınan hissenin satışlarının altın ve gümüş alımına bağlı olduğunu belirten Memiş, hisselerini kurumsal şirketlere kaydırma kararı aldıklarını ifade etti. Borsanın rekor kırmasıyla ilgili eleştirilere karşı, borsanın gerçek değerini anlamayanların endeks tarafındaki yükselişleri yanlış değerlendirdiklerini belirtti.

Dolar ve euro kuru değerlendirmeleri yapan Memiş, dolar/TL kuru için yukarı yönlü hareketlerin devam ettiğini ve hedefin 28 lira seviyesi olduğunu dile getirdi. Euro/dolar paritesindeki cılız hareketlilikle ilgili olarak ise manipülasyonun ve baskılamanın iki hafta daha devam edeceğini öne sürdü. Euro'nun 1.07'nin altındaki her rakamda geçiş için muhteşem bir fırsat olduğunu söyledi ve euro'ya geçişin avantajlı olabileceğini belirtti.

Ardından, "büyük tufan" olarak adlandırdığı küresel ekonomik kriz için uyarılarda bulunan Memiş, altın ve gümüş sahiplerini ellerindeki varlıklara sahip çıkmaya çağırdı. Altının ons fiyatındaki düşüşü, Fed'in faiz artışı ve büyük krizle bağlantılı olarak değerlendiren Memiş, yatırımcıları varlıklarına sahip çıkmaları konusunda uyardı. Ayrıca, merkez bankalarının altın stoklarındaki miktarın kasım ayında önemli olacağını ve büyük bir ekonomik kriz ve jeopolitik risk hazırlığı yapıldığını iddia etti.

Son olarak, altın ve gümüş sahiplerine ellerindeki varlıklara sahip çıkmalarını ve gerekirse ilave yaparak süreci devam ettirmelerini önerdi. Büyük bir ekonomik krizin kapıda olduğunu iddia eden Memiş, yatırımcıları bu belirsiz döneme karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik'te şüpheli çanta korkuttu

Serik'te şüpheli çanta korkuttu