Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yatırımcılara Memiş'ten şaşırtıcı uyarı: ‘Kesinlikle gram altın almam’

Yatırımcılara Memiş'ten şaşırtıcı uyarı: ‘Kesinlikle gram altın almam’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcılara Memiş'ten şaşırtıcı uyarı: ‘Kesinlikle gram altın almam’
KAYNAK: Haber Merkezi

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesinde iki farklı rekor kırarak dikkatleri üzerine çekti. Hem ons altın hem de gram altın fiyatları yeni zirvelere ulaştı. Ancak, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılardan gelen "gram altın alır mısın?" sorusuna oldukça dikkat çekici bir yanıt verdi. Memiş, “Hayır, kesinlikle. Bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi sürdürüyorum” diyerek, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve yeni tahminlerini açıkladı.

Fed’in Faiz Kararı ve Piyasa Üzerindeki Etkisi

Fed’in 18 Eylül tarihinde açıklayacağı faiz kararı, altın yatırımcılarının yakından takip ettiği bir gelişme. Fed’in dört buçuk yıl aradan sonra ilk faiz indirimi için 50 baz puanlık (bps) bir indirim yapma olasılığı giderek artıyor. Commerzbank'ın Emtia Analisti Barbara Lambrecht, "Küçük bir faiz indirimi bekliyoruz. Piyasa zaten bir faiz indirimi beklentisi içeriyor, bu yüzden fiyatların rekor seviyeye ulaşmasının ardından altın piyasasında büyük bir fiyat hareketi beklemiyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Çifte Rekor: Ons ve Gram Altında Yükseliş

Ons altın, bu yıl içinde yüzde 20'den fazla bir artış yaşadı ve Ağustos ayında 2.500 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Kritik hafta öncesinde ons altın fiyatı, 2.586,18 dolara kadar yükselerek bir başka zirveye imza attı. Türkiye’de ise gram altın fiyatı 2.804 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu çifte rekor, yatırımcılar arasında büyük bir heyecan yarattı.

İslam Memiş'ten Kritik Yatırım Tavsiyeleri

İslam Memiş, altın yatırımcılarına yönelik yaptığı değerlendirmede, "Bana gelse, bugün birisi ons altın alır mısın diye sorsa, hayır, kesinlikle derim. Gram altın alır mısın, hayır, kesinlikle" şeklinde konuştu. Memiş, "Gram altın için onsu takip edin. Her zaman söylediğim budur. Ancak ons altındaki düşüş öngörüm devam ediyor, bu yüzden tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi sürdürüyorum. Yıl sonuna kadar 3 aylık bir süreç var. 2.600 - 3.000 dolar aralığındaki beklentim geçerli, ancak aşağıda 2.420 - 2.470 dolar seviyelerinde ihlal edilmiş alanlar bulunuyor. Bu nedenle, dolarda beklemeye devam ediyoruz" ifadeleriyle yatırımcılara yönelik öngörülerini paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da sonbahar dönemi spor okulları kayıtları başlıyor

Muratpaşa’da sonbahar dönemi spor okulları kayıtları başlıyor