Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi İslam Memiş: Altın treni kalkıyor yatırımcılar hazırlıklı olmalı

İslam Memiş: Altın treni kalkıyor yatırımcılar hazırlıklı olmalı

İslam Memiş, Türk Lirası'ndaki yükseliş ve altındaki hareketlilikle ilgili altın yatırımcılarına kritik uyarılar yaptı. Altın fiyatlarındaki dalgalanmada dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş: Altın treni kalkıyor yatırımcılar hazırlıklı olmalı

Ons altının 2000 USD psikolojik direncine ulaşmasıyla birlikte, gün içi volatilitesinde belirgin bir artış gözleniyor. Son bir aydır yaşanan yükseliş, haber akışlarındaki etkilerle kısa vadeli önemli kazançlara işaret ediyor.

İslam Memiş'in Uyarısı

Finans uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyararak, "Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kırılacak" ifadesini kullanarak önemli psikolojik dirençlerdeki hareketlerin doğru analiz edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yıl Sonu ve 2024 Tahminleri

İslam Memiş, "Bu yıl sonuna kadar yerleşen bir ons görürüz ve 2024 yılında 2.350 dolar seviyesine kadar bu yükselişler devam edebilir" değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, "Son bir kar satışı, son bir düzeltme" uyarısında bulunarak, altın trendinin bu aşamadan sonra hız kazanacağını ifade etti.

Gram Altın Değerindeki Geri Çekilme

Memiş, gram altın tarafında yaşanan bir miktar geri çekilmeye de değindi. Ancak, sosyal medya hesabından geçen hafta yaptığı açıklamada, 1.873 lira seviyesinin önemli bir direnç olduğunu ve bu seviyenin yukarı yönlü kırılmasının beklendiğini belirtti.

Altın Yatırımı İçin Öneriler

İslam Memiş, altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar ve altın yatırımını düşünenler için önemli tavsiyelerde bulundu. "Acele etmeyin, kenarda bekleyin" uyarısının altını çizdi ve ons altındaki baskılanmanın etkisiyle 1840-1830 lira destek seviyelerini takip etmelerini önerdi.

2024 Yılına Kadar Öngörüler

Memiş, önümüzdeki süreçte gram altın için 2.000 lira seviyesini hedefleyerek, 2024 yılının yarısına kadar olan süreçte 2.500 lira öngörüsünü sürdürdü. Altınla ilgilenenlerin bu seviyeleri göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnovasyon ve teknik eğitim merkezi

İnovasyon ve teknik eğitim merkezi