Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İslam Memiş açıkladı: 'Borsaya yatırım yapanlar her zaman kazanacak'

İslam Memiş açıkladı: 'Borsaya yatırım yapanlar her zaman kazanacak'

Ekonomist İslam Memiş, canlı yayında yatırımcılara hitap ederek, Borsa İstanbul'daki düşüşle ilgili sakin olmalarını ve gelecekte kazançlı günlerin beklendiğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Ünlü ekonomist İslam Memiş, dün Borsa İstanbul'da gerçekleşen düşüşün ardından yatırımcılara yönelik bir açıklama yaptı. Borsa İstanbul, günü 7,529 puanla yüzde 2.83'lük bir düşüşle tamamlamıştı ve bu durum yatırımcılar arasında endişe yaratmıştı.

İslam Memiş, YouTube canlı yayınında yatırımcılara seslenerek panik satışlarından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Memiş, yaşanan düşüşe ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Borsa İstanbul 100 endeksi, günü 7,529 puanla tamamladı ve yüzde 2.83 oranında bir düşüş yaşandı. Pazartesi günü yaptığımız videoda 7,700 puan seviyesinin güçlü bir destek olduğunu ve bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda 7,500 seviyesinin görülebileceğini belirtmiştik. Bu sorunun cevabını dün yaşanan düşüşle birlikte görmüş olduk. Ancak borsadan korkmamalısınız! Borsa yatırımcıları, 2024 yılında kazançlarını sürdürecekler. Bu yıl belki diğer enstrümanlara göre daha az kazanç oldu, ancak 2024 yılında ciddi anlamda artış yaşanacak. Yatırımcılar endişe etmemeli çünkü henüz yabancı yatırımcılar Türk borsasına tam anlamıyla giriş yapmadı. Borsa her zaman kazançlı olmuştur.”

Bu açıklamalarla birlikte İslam Memiş, yatırımcılara gelecekteki potansiyel kazançlar konusunda umutlu olmaları gerektiğini belirtti ve panik satışlarından kaçınılması çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Bugün! 14 Aralık 2023 bugünün kararları neler?

Resmi Gazete'de Bugün! 14 Aralık 2023 bugünün kararları neler?