Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Gençlere ÖTV'siz telefon geliyor

Gençlere ÖTV'siz telefon geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlara gençlere verilen vaatler ile ilgili çalışma yapılması ve en kısa sürede hayata geçirilmesi talimatı sonrası ilk toplantı yapıldı. Haberin kamuoyuna yayılması gençlerde heyecan yarattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gençlere ÖTV'siz telefon geliyor

KAMER DURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ilgili bakanlara gençlere verilen vaatler ile ilgili çalışma yapılması ve en kısa sürede hayata geçirilmesi talimatını verdiği öğrenildi. Haberin kamuoyuna yayılması gençlerde heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışma başladığı kaydedilirken vaatlerin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldığı aktarıldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda her kurumun kendine düşen konuda bir çalışma yapması, maliyetleri de çıkarıp dosyayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göndermesi gerektiği kaydedildi.

“BİR KEREYE MAHSUS”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: "İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak."

Telefonlardan alınan vergiler sırasıyla; % 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, % 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV % 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı % 25, % 40 ve % 50 olarak değişebiliyor.

KİMLERİ KAPSAMIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için verdiği talimatın açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsamayacağı açıklandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİM PARAYA PARA DEMEDİ

BİM PARAYA PARA DEMEDİ