Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Gece yarısı sigaraya büyük zam geldi!

Gece yarısı sigaraya büyük zam geldi!

Cumhurbaşkanlığı kararıyla tütün ürünlerine uygulanan ÖTV oranı yüzde 45'ten 53,5'e çıkarıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gece yarısı sigaraya büyük zam geldi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında önemli bir artış yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, ÖTV oranı yüzde 45’ten 53,5’e çıkarıldı. Ayrıca, maktu vergi tutarı 7.800 TL olarak belirlendi. Bu düzenleme, tütün ürünlerinin fiyatlarına doğrudan yansıyacak.

Vergi Artışı Hangi Ürünleri Kapsıyor?

Yeni düzenleme kapsamında, sigaralardan purolara, işlenmiş tütünlerden homojenize tütünlere kadar birçok ürün ÖTV artışından etkilenecek. Enfiye ve çiğneme tütünleri gibi diğer tütün ürünleri de bu zammı hissedecek. Bu değişiklikler, tütün tüketicilerinin alışveriş maliyetlerini artıracak ve tütün ürünlerinin fiyatlarında belirgin bir artışa yol açacak.

Sigara Fiyatları Üzerindeki Etkiler

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, gece yarısı yapılan düzenlemeyle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Bingöl, "60 liralık bir paket sigaranın satış fiyatı içerisindeki vergi oranı %82’den %86’ya yükseldi. Bu değişiklik, özellikle düşük fiyatlı sigara markalarını etkiliyor. Ancak bu uygulamanın kaçak ve kayıtdışı satışları artırma riski taşıdığını düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Santa Maria İtalyan Kilisesi S*ldırısının Planlayıcısı Yakalandı

Santa Maria İtalyan Kilisesi S*ldırısının Planlayıcısı Yakalandı