Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Finnair yolcularını tartıya alacak mı?

Finnair yolcularını tartıya alacak mı?

Finnair, yolcularını uçağa binmeden önce tartıya alacak. Bu uygulama, havacılık güvenliği standartlarını artırmayı ve taşıma kapasitesini doğru bir şekilde hesaplamayı amaçlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Finnair yolcularını tartıya alacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Finnair, yolcularının uçuş güvenliğini artırmak amacıyla uçağa binmeden önce tartılacağını duyurdu. Bu adımın amacı, uçakların taşıma kapasitesini daha doğru bir şekilde hesaplamak ve böylece güvenlik standartlarını yükseltmek.

Havayolu Şirketi Tartılma Uygulamasını Başlattı

Havayolu şirketinin sözcüsü Kaisa Tikkanen, yaptığı açıklamada, bu uygulamanın Helsinki Havalimanı'nda Pazartesi günü başladığını ve şu ana kadar 500'den fazla gönüllü müşterinin tartıya katıldığını belirtti.

Uçağın Toplam Ağırlığı Nasıl Hesaplanacak?

Tikkanen, uçağın toplam ağırlığını hesaplamak için yakıt, kayıtlı bagaj ve kargo, uçak içi ikram, su tankları gibi unsurların yanı sıra müşterilerin ağırlığının da dikkate alındığını vurguladı. Bu uygulamanın, yolculukların daha güvenli hale getirilmesinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Yolcuların Gizliliği ve Güvenliği

Finnair'in yer hizmetleri müdürü Satu Munnukka ise yolcuların ağırlıklarının sadece tartıyı kullanan kişi tarafından görüleceği konusunda güvence verdi. Bu adım, havacılık endüstrisindeki güvenlik standartlarını artırmak ve operasyonel verimliliği optimize etmek için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sivil Havacılık Otoritesi ve Standartlar

Finnair tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Her uçağın güvenli bir kalkış sağlamak için belirlenmiş bir maksimum ağırlığı vardır ve bu ağırlık aşılamaz. Uçağın kendi ağırlığı ve yakıt ağırlığının yanı sıra kayıtlı bagaj, kargo, uçak içi ikram, su tankları ve tabii ki müşterilerin ağırlığı, Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanan ortalama ağırlıklar kullanılarak hesaplanır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiçekçi Tacir Uy*şturucu Sevkiyatında Yakalandı

Çiçekçi Tacir Uy*şturucu Sevkiyatında Yakalandı