Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fatih Portakal asgari ücret için oran verdi! 3 senaryoyu açıkladı

Fatih Portakal asgari ücret için oran verdi! 3 senaryoyu açıkladı

Asgari ücret belirlenmesine yönelik geri sayım başladı. Gazeteci Fatih Portakal, 3 farklı senaryoyu paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Portakal asgari ücret için oran verdi! 3 senaryoyu açıkladı
MUHABİR: Kamer Durdu

11 Aralık'ta gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, "Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa, biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor" ifadelerini kullandı.

3 senaryoyu açıkladı

Fatih Portakal, konuşulan 3 farklı senaryoyu açıkladı

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücretle ilgili konuşulan senaryoları açıkladı. Üç farklı senaryo üzerinde duran Portakal, mevcut asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu hatırlatarak, yüzde 40, 45 ve 50 zam oranlarını içeren üç farklı senaryoyu paylaştı.

  • Yüzde 40 Zam

Yüzde 40'ın altında bir zam olmayacağını belirten Portakal, bu durumu yüzde 38 enflasyon ve yüzde 2 refah payı ekleyerek yorumladı. Kendi tahmini yüzde 48 zam oranında olduğunu belirten Portakal, bu durumda asgari ücretin 15 bin 962 TL olacağını öne sürdü.

  • Yüzde 45 Zam

Devletin yüzde 45 zam yapması durumunda asgari ücretin 16 bin 532 TL olacağını dile getiren Portakal, bu senaryoyu da değerlendirdi.

  • Yüzde 50 Zam

En yüksek zam oranı olan yüzde 50'nin gerçekleşmesi halinde asgari ücretin 17 bin 103 TL olacağını belirten Portakal, bu durumu da değerlendirdi. Seçim öncesi olması nedeniyle yüzde 55 zam olasılığını da dile getiren Portakal, asgari ücretin belirlenmesindeki belirsizlikleri vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta 9 Yaşındaki Kızın Kaybolması Mahalleyi Sokağa Döktü

Manavgat'ta 9 Yaşındaki Kızın Kaybolması Mahalleyi Sokağa Döktü