Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Faiz oranları uçuşa geçti! 1 Milyon liranın getirisi arttı

Faiz oranları uçuşa geçti! 1 Milyon liranın getirisi arttı

Vatandaş, ekonomik sıkıntıları aşmak için bankalardan kredi çekiyor; ancak faiz oranları her geçen gün yükseliyor. İşte 1 milyon liranın faiz getirisi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Faiz oranları uçuşa geçti! 1 Milyon liranın getirisi arttı

Gün geçtikçe artan enflasyon ve her gün zamlanan ürünlerle mücadele etmenin yolu, vatandaşlar tarafından bankalardan kredi çekmek olarak bulunuyor. Ancak, bankaların günlük faiz oranları ciddi meblağlara ulaşmış durumda, bu durumda vatandaşlar faiz getirilerini merak etmeye başladı.

Faiz Oranları Yüzde 60'a Dayandı: Bankaların Yüksek Faiz Politikası

Bankaların verdiği faiz oranları neredeyse yüzde 60'a dayanmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini geçtiğimiz ay hızlı bir kararla yüzde 40 seviyesine çıkardı. Bu faiz artışı, mevduat faizlerinde de yükselişi beraberinde getirdi.

Mevduat Faizleri Rekor Seviyelere Ulaştı: Vatandaşlara Yüksek Faiz İmkanı

Yaşanan yükselişin etkisiyle bankalar, mevduata verdikleri faiz getirilerini rekor seviyelere çıkardı. Son dakika açıklamalarına göre, 6 aydan uzun süreli olarak parasını bankaya yatırmak isteyen vatandaşlara bazı bankalar, yüzde 60'lara varan faiz imkanı tanıyor.

Asgari Ücret Seviyesine Ulaşan Faiz Getirileri: Vatandaşların Kazancı

10 milyon lirasını mevduat hesabına yatıran bir vatandaş, 1 günün sonunda 10 milyon lirasından 11 bin 361 TL faiz getirisi sağlıyor. Bu faiz getirisi ile 10 milyon lirası olan bir vatandaş, parasına 41 lira eklerse günde 1 asgari ücret kazanmış oluyor.

Asgari ücret görüşmeleri sürerken, hali hazırda alınan asgari ücret 11.402 TL'dir. Görüşmelerin ardından netlik kazanacak olan yeni asgari ücret tutarı ise 1 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak.

Yüksek Faiz Getirileri: Vatandaşların Günlük ve Aylık Kazançları

Aylık olarak ise 363 bin liradan fazla faiz getirisi elde edilebiliyor. 1 milyon lirasını bankaya yatıran vatandaş ise 1 günün sonunda 1.136 TL'lik faiz getirisi elde etmiş oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Aralık 2023 TV yayın akışı

14 Aralık 2023 TV yayın akışı