Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi En yetkili isim açıkladı. Doları altüst edecek uyarı geldi

En yetkili isim açıkladı. Doları altüst edecek uyarı geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dolar kurunu baskılamak amacıyla hayata geçirilen KKM'den çıkışları hızlandıracak yeni kararların alınacağını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
En yetkili isim açıkladı. Doları altüst edecek uyarı geldi

Türkiye’de döviz krizine karşı 2021 yılında başlatılan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının tasfiyesi için hükümet ve Merkez Bankası çeşitli önlemler alıyor. KKM’de biriken 115 milyar dolarlık fonun 2024 yılı sonuna kadar sıfırlanması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM’nin bir yıl daha uzatılacağını ancak çıkış sürecinin başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise bankalara KKM’den ayrılan parayı TL mevduata yönlendirmeleri için talimat verdiğini söyledi.

Merkez Bankası, KKM’nin yükünü hafifletmek için bankalardan zorunlu karşılık olarak 702 milyar lira topladı. Ayrıca, TL dönüşümlü KKM hesaplarına asgari faiz uygulamasını kaldırdı. İlerleyen haftalarda dövizden dönüşümlü KKM hesapları için de yeni adımlar atılacak.

Ekonomist Yalçın Küçük, KKM’den elde edilen net kara vergi getirilebileceğini belirtti. Yılmaz ise mevduat faizlerinin artırılmasıyla KKM’den çıkışların hızlanabileceğini ifade etti.

Uzmanlar, KKM’den çıkışların hızlı olması halinde yeni bir kur krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu. KKM’den ayrılan paranın yarısının bile dövize gitmesi durumunda Türkiye’nin ciddi bir baskı altına girebileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zam bekleyen memur ve emekliyi yıkan haber!

Zam bekleyen memur ve emekliyi yıkan haber!