Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Elektrikli Araçlara Artan Talep Borusan Otomotiv'in Yeşil Kredi Anlaşmasıyla Güçleniyor

Elektrikli Araçlara Artan Talep Borusan Otomotiv'in Yeşil Kredi Anlaşmasıyla Güçleniyor

Borusan Otomotiv, çevreci otomobil modellerine yönelik talebi karşılamak ve sürdürülebilir finansman araçlarını etkin bir şekilde kullanmak için 20 milyon avroluk Yeşil Kredi anlaşması yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrikli Araçlara Artan Talep Borusan Otomotiv'in Yeşil Kredi Anlaşmasıyla Güçleniyor
KAYNAK: AA

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek daha belirgin hale geldiğini ve bu durumun tüketicileri elektrikli ve hibrit araçlara yönelttiğini belirtti. Tiftik, Türkiye'de elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüklerini ifade etti.

Sürdürülebilir finansman araçları ile yeşil ekonomi

Tiftik, 2013 yılında BMW’nin tamamen elektrikli modeli i3 ile başladıkları elektrifikasyon yolculuğuna aynı hızla devam ettiklerini belirtti. Borusan Otomotiv'in yeşil ekonomiye geçiş sürecinde sürdürülebilir finansman araçlarını aktif bir şekilde kullandığını vurgulayan Tiftik, bu kapsamda gerçekleştirdikleri 20 milyon avroluk Yeşil Kredi anlaşmasının önemine dikkat çekti.

Çevre dostu modellere artan talep

Tiftik, tamamlanan bu finansman işlemiyle çevre dostu modellere olan talebi daha yüksek oranda karşılayabileceklerini belirtti. Tiftik, "BMW tutkunlarının isteklerine daha yüksek oranda cevap verebileceğiz. Hem Borusan Otomotiv Grubu hem de Türkiye otomotiv sektörü için büyük bir değer taşıyan bu anlaşmada işbirliği içinde bulunduğumuz TEB ve BNP Paribas'a teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı

TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, sundukları ürün ve hizmetlerle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladıklarını belirtti. Yenidoğan, "Geniş bir yelpazede farklı müşteri segmentlerimiz için sunduğumuz ürün ve hizmetlerle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda topluma, çevreye ve insan yaşamına değer katan çalışmalara odaklanıyoruz." dedi.

Yeşil kredi prensipleri çerçevesinde sürdürülebilirlik

Yenidoğan, uluslararası standart olarak kabul edilen Loan Market Association'ın (LMA) Yeşil Kredi Prensipleri'ne uygun olarak gerçekleştirilen bu işlemin, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. "Çevreci tüketim alışkanlıklarını teşvik eden, doğal kaynakları doğru kullanan, geri dönüşüm ve tasarruf sağlayan, çevreyi koruyan çalışmaları destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde de gerek Bankamızın gerekse BNP Paribas'nın kaynaklarıyla müşterilerimize sürdürülebilirlik ve yeşil kredi odaklı finansman desteği sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızını New York'a Göndermek İsteyen Gani Müjde'den THY'ye Sert Çıkış

Kızını New York'a Göndermek İsteyen Gani Müjde'den THY'ye Sert Çıkış