Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ek vergiler geliyor. İşte vergi yükü binecek ürünler

Ek vergiler geliyor. İşte vergi yükü binecek ürünler

Otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörlerine ek vergi getirilmeye hazırlanıldığı bildirildi. Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirilmişti

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ek vergiler geliyor. İşte vergi yükü binecek ürünler

Ekonomim.com'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirilmişti. Alınan son kulis bilgilerine göre otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörü için de ek vergiler getirilmeye hazırlanılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2021’de 50 olan dış ticaret açığı veren fasıl sayısı 2022’de 52’ye çıkarken bu yılın ilk yarısında ise söz konusu rakam 53’e yükseldi. Tekstil, ayakkabı, kıymetli madenler ve otomotiv gibi birçok sektörde artan ithalat rakamlarına paralel olarak şirket kapanmaları ve istihdam çıkışının artması ekonomi yönetimini ithalatı önleyici politika arayışına itti.

Bu hazırlık kapsamında önceki gün altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirilirken benzer hazırlığın tekstil ve

ayakkabı sektörü için de yapıldığı belirtiliyor.Ek vergi gelmesi beklenen sektörler, otomotiv, tekstil ve ayakkabı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor’un yaşayan efsanesine büyük onur

Antalyaspor’un yaşayan efsanesine büyük onur