Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Maliye Bakan Şimşek'ten kritik uyarı: IBAN'la ticarete ceza yağdı!

Maliye Bakan Şimşek'ten kritik uyarı: IBAN'la ticarete ceza yağdı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden yapılan tahsilatlarla vergi kaçıran 250 mükellefi tespit etti. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maliye Bakan Şimşek'ten kritik uyarı: IBAN'la ticarete ceza yağdı!
KAYNAK: AA

Vergi Denetim Kurulu, kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele çerçevesinde yaptığı incelemeleri genişletiyor. Özellikle müşterilerden IBAN aracılığıyla tahsilat yaparak fiş ve fatura düzenlemeyen mükellefler hedef alınıyor. Banka hesapları üzerinden alacaklarını tahsil etmek isteyen mükellefler, "POS çalışmıyor" gibi bahanelerle vergi kaçırma girişiminde bulunuyor.

1,5 Milyar Liralık Kayıt Dışı Kazanç Tespit Edildi

İncelemeler sonucunda, 250 mükellefin 1,5 milyar liralık kazancının kayıt dışı bırakıldığı belirlendi. Bu tespitler doğrultusunda 250 milyon lira vergi cezası uygulandı. Bakanlık, bu süreçte lüks restoran zincirlerinden değerli taş firmalarına, sosyal medya fenomenlerinden gayrimenkul ve araç alım-satımına kadar geniş bir yelpazede işletmeleri mercek altına aldı.

Sektörler Arası Yaygın Kayıt Dışılık

IBAN üzerinden gerçekleştirilen tahsilatların, çeşitli sektörlerdeki işletmelere ait olduğu belirlendi. Lüks restoranlar, değerli taş ve kuyumculuk markaları, düğün-organizasyon şirketleri, sanal pazarlar ve sosyal medya fenomenleri bu incelemeye dahil edildi. Ayrıca, kripto para aracı kuruluşları, sermaye piyasası aracı kurumları ve şans oyunu bayileri gibi birçok farklı kaynaktan gelen para transferleri de inceleme altına alındı.

Bakan Şimşek'ten Net Mesajlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırmak amacıyla IBAN yerine nakit ödeme talep eden ve fiş-fatura düzenlemeyen mükelleflerle ilgili incelemelerin süreceğini açıkladı. Şimşek, "Hesaplara gelen paraların başkalarına ait olduğunu belirten kişiler ve firmalar yönüyle de incelemeler devam edecek. Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeleri yakından izliyoruz," dedi.

Şimşek, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için denetimlerin yoğun şekilde devam edeceğini vurguladı. "Vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik denetimlerimiz tavizsiz bir şekilde sürdürülecek. Kayıt dışı faaliyetlere ortak olmayın," şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Patates Kızartması Yangına Neden Oldu

Manavgat’ta Patates Kızartması Yangına Neden Oldu