Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dolar rekor kırarak 30 TL'ye dayandı

Dolar rekor kırarak 30 TL'ye dayandı

Dolar/TL'de günlük sınırlı artış devam ederken, kur bu sabah 29,90 seviyesini gördü. Gözler, bu hafta Moody's kredi güncellemesinde ve TCMB'nin ABD'deki yatırımcı gününde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar rekor kırarak 30 TL'ye dayandı

Dolar/TL, günlük sınırlı yükselişini sürdürerek 29,90 tarihi zirvesinde güne başlarken, bu hafta Hazine ihaleleri, yoğun veri gündemi, Moody's olası kredi notu güncellemesi ve Merkez Bankası'nın (TCMB) New York'ta gerçekleştireceği yatırımcı günü öne çıkıyor.

ARALIK AYI VERİLER DE AÇIKLANACAK

Hazine bugün, 15 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracı ile yabancıların ilgi gösterdiği 10 yıl vadeli gösterge tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek. Ayrıca, Hazine bugün aralık ayı nakit dengesi verilerini de açıklayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki çatışmaları görüşmek üzere gerçekleştirdiği bölge turunun ilk gününde Türkiye'yi ziyaret etti. Blinken, hafta sonu yaptığı ziyaret ardından ABD'nin Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini yakında onaylayacağını düşündüğünü ifade etti.

1,1 DEĞER YİTİRDİ

TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı değer kayıplarını sürdürüyor. Değer kaybı, aralık ayının ilk yarısında görülen tempoya kıyasla biraz hızlandı. Dolar/TL bu sabah 08.40'ta 29,8950 seviyesindeydi. Geçen yılın tamamını yüzde 36,6, aralık ayını yüzde 2,2 kayıpla kapatan TL, yıl başından bu yana ise yüzde 1,1 değer kaybetti.

TCMB YATIRIMCI GÜNÜ

TCMB'nin ilk kez yatırımcı günü temasıyla 11 Ocak'ta JPMorgan'ın New York merkezinde gerçekleştireceği toplantıda verilecek mesajlar piyasalarda yakından takip edilecek. Toplantıda, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın para politikası konulu sunumu ile başlayacak olup, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Maliye Politikası ve Hazine'nin Finansman Görünümü" başlıklı bir sunum yapacak.

Yatırımcı gününde; dezenflasyon patikası, döviz rezervleri stratejisi, bankacılık sektörü ve makroihtiyati çerçeve başlıklı ayrıntılı oturumlar da gerçekleştirilecek.

Hazine ihaleleri yarın da devam edecek. Çarşamba günü kasım ayına ilişkin sanayi üretimi ve işsizlik, Cuma günü ise cari denge verisi takip edilecek. Cuma günü piyasa kapanışı ardından ise Türkiye'yi B3 seviyesi ile yatırım yapılabilir kategorinin altı kademe altında derecelendiren Moody's olası güncellemesi takip edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Asayiş Denetimleri Hız Kesmiyor

Antalya’da Asayiş Denetimleri Hız Kesmiyor