Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çiftçiye müjde !

Çiftçiye müjde !

CLK Akdeniz’in Denizbank ile imzalığı protokolle çiftçiye tarımsal faaliyet kapsamında elektrik borçlarını 6 aya varan vadelerle ödeme olanağı getirildi. Protokole CLK Akdeniz Genel Müdürü Halit Bakal ile Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Ya

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftçiye müjde !

 CLK Akdeniz’in Denizbank ile imzalığı protokolle çiftçiye tarımsal faaliyet kapsamında elektrik borçlarını 6 aya varan vadelerle ödeme olanağı getirildi. Protokole CLK Akdeniz Genel Müdürü Halit Bakal ile Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun imza koydular.

Denizbank ile Cengiz Limak Kolin (CLK) Akdeniz firması arasında imzalanan protokol ile Antalya, Isparta ve Burdurlu çiftçilerine tarımsal faaliyet kapsamındaki elektrik fatura bedellerini 6 aya varan vadelerle ödeme imkanı getiriliyor. Protokolü Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal imzaladı.

 

6 AY VADELİ ÖDEME İMKANI

 

Protokol töreni öncesinde çiftçiye sunacakları hizmetleri anlatan Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, tarım bankacılığına 10 yıl önce önem vermeye başladıklarını belirterek“Sadece çiftçi için hizmet veren 264 şubede, 40 bölge sorumlusu 487 portföy yöneticisi ile çiftçinin yanındayız" dedi. Sun, 260 şubede geçimini tarımdan sağlayan müşteri sayısının 910 bine ulaştığını kaydetti.

 

“KREDİ KARTI DEĞİL”

 

Gökhan Sun, “Denizbank, çiftçilerin her türlü tarımsal üretimde kullanılan ihtiyaçlarını karşılamaları için ‘Üretici Kart’ hazırladık. Antalya, Isparta ve Burdurlu çiftçiler, bu kartla elektrik faturalarını da ödeyebilecek. Bankamızın anlaşmalı olduğu tarım faaliyetlerinin olduğu mağazalarda kampanyalardan yararlanabilecekler. Fatura bedellerini ödemede çiftçiler hasat döneminden sonra ve 6 ay vadeye kadar da tanınan fırsatlardan yararlanabilecek” dedi.

 

Akdeniz Bölgesi’nde 2 bin işyeri ile tarımsal işbirliklerinin bulunduğunu ifade eden Sun, “Üretici kart çiftçinin ürettiği ürüne göre yılda bir kere ödemesi olan özel bir karttır. Bu kart bir kredi kartı değildir. Bu kart sadece Denizbank’ın anlaşmalı tarımsal girdinin olduğu mağazalarda geçen özel bir karttır. Biz çiftçi adına bu pazarlığı yapıyoruz. Çiftçi ödemesini tek kalemde faizsiz ödüyor. 5 ile 15 bin lira limitle üretici kartlarını veriyoruz. Çiftçi başvurusu halinde kartının limitini arttırabiliyor. Tarım bankacılığı yapıyoruz, tarıma kredi vermiyoruz” diye konuştu.

 

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, çiftçilerimizin ödeme sorunu yaşadıkları elektrik borçlarını, ürününü sattıktan sonra ödeme yapabilmelerini sağlayan bir projenin hayata geçirilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Bakkal, projenin üreticilerden gelen taleple ortaya çıktığına değinerek “Gazipaşa’da muz yetiştiren, Demre’de biber, domates yetiştiren, Isparta’da elma yetiştiren üretici, hasat sonu ürününü sattıktan sonra Denizbank’a ödemek koşuluyla elektrik faturalarını bizlere yatırabiliyor olacaklar. Bu 1.5 yıldır müşterilerden bize gelen taleple ortaya çıkmış bir ihtiyaç. Bu protokolle de projeyi çiftçilerimize yönelik başlatıyoruz” dedi.

 

Bakal,120 bin tarımsal aboneye üretirken elektrik paralarını ödeme konusunda yaşadıklarını sıkıntıyı çözmek için bir işbirliği protokolü imzaladıklarını söyleyerek, “Çiftçilerin üretim sonrası hasat döneminde ürettikleri ürünü sattıktan sonra ödeme yapabilmelerini sağlayan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Antalya, Isparta, Burdur tarımsal sulama müşterileri için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. 43 adet müşteri hizmetleri merkezlerimiz var. Burada banka post cihazları var. Ek taahhüt istemiyoruz. Sadece ve sadece Denizbank şube müdürlüklerine uğrayarak kartlarını alıp, CLK noktalarından faturalarını ödeyecekler. İşbirliği herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Konuşmaların sonrasından Gökhan Sun ve Halit Bakal işbirliği protokolünü imzaladı.

 

FATURA ÖDEMELERİ 15’İNDEN SONRA OLACAK

 

CLK Akdeniz Elektrik'in yeniliklerini anlatan Halit Bakal, bilgi güncellemesinin önemine değinerek, bilgi güncellemeleri sonunda borcunu ödeyememiş müşterilere hatırlatma mesajlarının göndermeye başladıklarını aktardı.

 

Bakal, müşterilerden gelen yoğun talep üzerine elektrik sayaçlarını okuma işlemlerinin ayın 15’inden sonra ödenebilecek şekilde bir düzenlemeye gidildiğini belirten Bakal, “Yüzde 70- 80 müşterimizin fatura ödeme tarihlerini ayın 15’inden sonra ödeyebilecekleri şekilde yeni bir düzenleme yaptık. Faturalara ilişkin ‘45 gün oldu fatura yeni geldi’ gibi bazı şikayetler olabilir ve bu bir defaya mahsus okuma planı değişikliği yapıldığından kaynaklandı” dedi.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakal, “İnternetten fatura ödeme ne zaman başlayacak” sorusuna, CLK’nın gerekli alt yapıyı hazırladığı ancak bankalarla görüşmelerin devam ettiğini bu görüşmelerde vatandaşa internetten ödeme yaparken yansıyacak miktar az olması için görüşmeler yaptıklarını kaydetti. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Yavuz Bingöl’e Antalya ambargosu

“Yavuz Bingöl’e Antalya ambargosu