Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çiftçilere yapılacak destek miktarları Resmi Gazete'de açıklandı

Çiftçilere yapılacak destek miktarları Resmi Gazete'de açıklandı

Çiftçilere yönelik desteklerle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu destekler, tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot ve gübre desteği sağlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftçilere yapılacak destek miktarları Resmi Gazete'de açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 üretim yılı için bitkisel üretim destek ödemelerini belirleyen tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Çiftçilerin kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü esas alınarak hesaplanacak destekleme, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası hesaplarına tanımlanacak. Nakdi ödeme yapılmayacak.

Mazot ve Gübre Desteği Detayları:

Dekar başına destek miktarları ürünlere göre değişiklik gösterecek. Örneğin, arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf üreticilerine dekar başına 103 TL mazot ve 46 TL gübre desteklemesi yapılacak. Aspir üreticileri ise dekar başına 103 TL mazot ve 21 TL gübre desteklemesinden faydalanacak.

Kolza (kanola) üreticilerine ise dekar başına 121 TL mazot ve 21 TL gübre destek ödemesi yapılacak. Diğer ürünler arasında yer alan fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı üreticilerine de dekar başına 86 TL mazot ve 21 TL gübre desteklemesi sağlanacak.

Özellikle kütlü pamuk üreticileri, dekar başına 345 TL mazot ve 21 TL gübre destek ödemelerinden yararlanacak. Çeltik üreticileri için bu destek miktarları sırasıyla 250 TL mazot ve 21 TL gübre olarak belirlendi.

Patates, soya, yağlık ayçiçeği ve yem bitkileri üreticilerine de dekar başına 172 TL mazot ve 21 TL gübre desteklemesi yapılacak.

Başvuru ve Son Başvuru Tarihi:

Çiftçiler, mazot ve gübre desteğinden faydalanmak istiyorlarsa, taleplerini 29 Aralık tarihine kadar yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yapılan bu destekleme ile tarımsal üretimi teşvik etmeyi ve sektöre canlılık kazandırmayı hedeflemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en zengin aileleri milyar dolarlık servetlere sahip

Türkiye'nin en zengin aileleri milyar dolarlık servetlere sahip