Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi BİSAM’dan korkutan yoksulluk sınırı raporu! Asgari ücretliler açlık sınırı altında!

BİSAM’dan korkutan yoksulluk sınırı raporu! Asgari ücretliler açlık sınırı altında!

DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından açıklanan Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken gıda harcamalarının tutarı 12 bin 612 TL oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BİSAM’dan korkutan yoksulluk sınırı raporu! Asgari ücretliler açlık sınırı altında!
MUHABİR: Süleyman Gezici

Asgari ücret ise Temmuz ayı itibarıyla 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu durumda, dört kişilik bir asgari ücretli ailenin aylık gıda harcamalarını karşılaması için gelirinin yaklaşık iki katına ihtiyacı bulunuyor.

Yoksulluk sınırı ise 43 bin 623 lira olarak hesaplandı. Bu tutar, bir asgari ücretlinin yıllık kazancının yaklaşık 7,5 katına denk geliyor.

Bir insanın 1 aylık harcaması ne kadar ?

Araştırmanın detaylarına bakacak olursak, yetişkin bir erkeğin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık değeri 3 bin 451 TL oldu. Bu değer yetişkin bir kadın için 3 bin 297 TL olurken, 15-18 yaş bir genç için 3 bin 549 TL ve 4-6 yaş arası bir çocuk için ise 2 bin 314 TL oldu.

Para nereye gidiyor?

Eylül 2023'te günlük harcamalarda en çok yer kaplayan maliyet tutarı 138,16 liralık harcama gereksinimi ile süt ve süt ürünleri oldu. Bu tutar et, tavuk ve balık grubu için minimum harcama tutarı olarak 81,94 lira oldu. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük minimum harcama tutarı ise 89,38 lira olarak hesaplandı. En önemli gıda maddelerinden biri olan ekmek için yapılması gereken harcama tutarı ise günlük 33,38 lira olarak hesaplandı.

BİSAM raporu, Türkiye'de yoksulluğun giderek arttığını ve asgari ücretlilerin açlık sınırının altında yaşadığını ortaya koydu. Bu durum, çalışanların refah düzeyinin düşmesine ve sosyal sorunların artmasına neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya il ve ilçeleri nöbetçi eczaneler

Antalya il ve ilçeleri nöbetçi eczaneler