Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlıktan yeni uygulama: Yat sahiplerine kıyı çapalamada yeni kısıtlama

Bakanlıktan yeni uygulama: Yat sahiplerine kıyı çapalamada yeni kısıtlama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarıyla, yat sahiplerinin kıyılara çapa atma düzenlemeleri ve çevre koruma önlemleri geliştiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlıktan yeni uygulama: Yat sahiplerine kıyı çapalamada yeni kısıtlama
KAYNAK: Haber Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yat sahiplerinin artık istedikleri kıyılara çapa atamayacaklarını duyurdu. Yatların kıyılara çapalarını atma ve beklemeleri hakkında dijital bir uygulama geliştirdiklerini belirten Özhaseki, bu adımın kıyıların korunması ve düzenlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yatlar için yeni düzenlemeler

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada yat sahiplerinin artık istedikleri herhangi bir yere rastgele çapa atamayacaklarını ifade etti. Yeni geliştirilen mobil uygulama sayesinde yat sahipleri, kıyıda yatlarını bağlayacakları yerleri belirleyebilecekler. Uygulama üzerinden belirlenen yerlere çapa atıldığında, yatların bu alanlarda belirli sürelerle kalabileceği kaydedilecek.

Depozito yönetim sistemi

Özhaseki ayrıca depozito yönetim sistemiyle ilgili detayları da paylaştı. Bu sistem sayesinde, plastik, cam şişe ve pet atıkların geri dönüşümü teşvik edilecek. Vatandaşlar, getirdikleri atıklar karşılığında belirli bir ücret alabilecekler. Bu atıkların düzenli olarak toplanmasıyla çevre koruma alanında önemli bir adım atılacak.

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları arasında altyapı çalışmaları ve konut teslimleriyle ilgili de bilgiler yer aldı. Önümüzdeki dönemde, 200 bin deprem konutunun tamamlanarak teslim edileceği belirtilirken, şehirlerin altyapı ihtiyaçlarının da karşılanacağına dikkat çekildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnegöl’de Ekin Tarlasında Yangın

İnegöl’de Ekin Tarlasında Yangın