Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de deniz kirliliği su altı dronu ile denetlenecek

Mersin'de deniz kirliliği su altı dronu ile denetlenecek

Mersin'de su altı dronu ile deniz dibinde denetim yapılacak. Dron, arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de deniz kirliliği su altı dronu ile denetlenecek
KAYNAK: İHA

Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesine kazandırdığı su altı dronu ile artık denizin dibini denetleyebilecek. 4K çözünürlükte 2 saat boyunca çekim yapabilen dron, yaklaşık 200 metre derinliğe dalabiliyor. Havadan drone ile yapılan denetimlere ek olarak, su altı dronu ile denizin dibinde bırakılan kirli atıklar ve petrol atıkları gibi kirlilik unsurları tespit edilecek.

A W264537 02 Result

Arama Kurtarma Çalışmalarında da Kullanılacak

Su altı dronu, deniz kirliliğinin yanı sıra arama kurtarma çalışmalarında da etkin bir şekilde kullanılabilecek. Mersin Limanı'nda ziyaret eden gemilerin deniz dibine bıraktığı atıkların kaynağı belirlenerek gerekli işlemler yapılabilecek. Bu sayede, deniz kirliliği teşebbüsünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, havadan yapılan denetimlerin su altı dronu ile daha da sıkı hale getirildiğini belirtti. Halisdemir, 'Su altı dronumuz son teknoloji özelliklere sahip. Yaklaşık 200 metre derinliğe dalabilen, 150 metre mesafeye gidebilen, 8 pervanesi ve 90 derece dik mesafede dahi hareket edebilen bir dron' dedi. Ayrıca, dronun uç kısmında yer alan robot kolunun çöp çıkarabilme özelliği olduğunu kaydetti.

A W264537 03 Result

Petrol Kirliliğinin Kaynağını Tespit Edecekler

Su altı dronu sayesinde özellikle petrol kirliliğinin üretildiği kaynaklar tespit edilebilecek. Halisdemir, 'Deniz yüzeyinin altında meydana gelebilecek her türlü kirliliği yerinde tespit etmek, teknik personelimize bilgi vermek ve oluşabilecek istenmeyen durumu gidermek amacındayız. Su altı dronu sayesinde yetkili makamları uyarabileceğiz' şeklinde konuştu.

Halisdemir, su altı dronunun birçok farklı amaçla kullanılabileceğini ifade etti. 'Yeri geldiğinde kurtarma faaliyetlerinde kullanırken, yeri geldiğinde deniz canlılarının durumuna bakacağız. Attığımız resiflerin durumunu dronumuzla inceliyoruz. Bu resiflerin devamını yapalım mı, istilacı türler gelmiş mi gelmemiş mi? Bunlara bakmak için çok amaçlı kullanmak istiyoruz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'dan Yeni Sezon Öncesi Önemli Açıklamalar

Galatasaray'dan Yeni Sezon Öncesi Önemli Açıklamalar