Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Şimşek o sistemi gösterdi! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Bakan Şimşek o sistemi gösterdi! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Emekli maaşlarına yapılacak çift zam düzenlemesiyle en düşük emekli maaşı artacak. Net miktar henüz belirsiz, ancak önemli bir yükseliş bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek o sistemi gösterdi! Emekli maaşlarına çift zam yolda
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Emekli maaşları için Ocak ayında gerçekleşecek çift düzenleme ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Ekim enflasyon oranları, Bakan Şimşek ve Bakan Işıkhan'ın koordineli çabalarıyla belirlenen düzenlemelerle emekli maaşlarında artışa neden olacak.

Zam Oranları ve Bütçe Çalışmaları:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda emekli zammı için bütçe sınırlarını zorluyor. 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ile başlayan düzenlemeler, Ocak ayında tam anlamıyla hayata geçecek.

En Düşük Emekli Maaşı:

En düşük emekli maaşı, Nisan 2023'te 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Ocak 2024'te yapılacak düzenlemelerle birlikte en düşük emekli maaşı bir kez daha artacak.

Zam Takvimi ve Ekim Enflasyon Oranı:

Aralık'ta asgari ücret belirlenirken, Ocak başında TÜİK tarafından açıklanacak Aralık enflasyonu ile birlikte 6 aylık enflasyon oranı netleşecek. Memur ve emekli zamları, refah payı hariç, bu verilere göre belirlenecek.

Ekim Ayı Enflasyon Oranı:

TÜİK tarafından açıklanan Ekim enflasyon rakamlarına göre, aylık bazda yüzde 3,43, yıllık bazda ise yüzde 61,36 artış yaşandı.

Emekli ve Memur Zammı İçin 4 Aylık Enflasyon Farkı:

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'da yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim'de yüzde 3,43 oldu. Bu verilere göre 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

Nihai Zam Oranları ve Beklenen Enflasyon Rakamları:

TÜİK'in Kasım ve Aralık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından nihai zam oranları netleşecek. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65. Gerçekleşmesi durumunda emekli ve memur zamları şu oranlarda olacak: SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,76, memur zammı yüzde 49,46.

Çift Düzenleme ve Yeni Sistem:

Ocak sonrası dönemde asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni bir sistem devreye girebilir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'enflasyon beklentileri'ne göre ücret düzenlemeleri yapılacağı sinyalini verdi.

Ocak dönemi, memur zam oranlarının yanı sıra emekli maaşları için de önemli bir referans olacak. Refah payının gerçekleşmesi halinde son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek, bu da emekli maaşı için TBMM düzenlemesi gerektirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tesla Türkiye'de Model Y'ye büyük indirim yaptı!

Tesla Türkiye'de Model Y'ye büyük indirim yaptı!