Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Aracı olanlar dikkat: Kış aylarında yakıt tasarrufu yaptıracak 5 yöntem!

Aracı olanlar dikkat: Kış aylarında yakıt tasarrufu yaptıracak 5 yöntem!

Kış geldiğinde nasıl daha az yakıt harcayabiliriz? İşte kışın aracınızın enerji verimliliğini artıracak 5 pratik ipucu...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aracı olanlar dikkat: Kış aylarında yakıt tasarrufu yaptıracak 5 yöntem!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kış geldiğinde araçların yakıt tüketimi de artar. Peki nasıl daha az yakıt harcayabiliriz? İşte kışın aracınızın enerji verimliliğini artıracak 5 pratik ipucu…

Kışın soğuk hava ve sıcaklık farkları, araçların yakıt tüketimini olumsuz etkiler. Fakat, basit önlemler alarak bu tüketimi düşürebiliriz.

İşte kışın daha az yakıt harcamanın 5 yolu:

1- ANİ HIZLANMA VE FRENLEME YAPMAYIN

Ani hızlanma ve frenleme, aracın yakıt tüketimini artırır. Hızlanırken ve vites değiştirirken yumuşak ve dengeli olmak, yakıt tasarrufu sağlar. Ayrıca, ani frenleme yerine yavaş yavaş yavaşlamak, yakıt verimliliğini yükseltir.

2- KLİMAYI DOĞRU ZAMANDA AÇIN

Kışın araç klimasını çok erken açmak, yakıt tüketimini yükseltir. Klimanın iyi çalışması için motorun ısınması gerekir. Bu nedenle, araca bindiğinizde klimayı hemen açmak yerine bir süre beklemek, yakıt tasarrufu yapabilirsiniz.

3- ARACINIZI KAPALI ALANDA SAKLAYIN

Eğer imkanınız varsa, aracınızı kışın kapalı alanda saklamak, yakıt tasarrufu yapabilir. Kapalı alanda saklanan araç, sıcaklığını korur, motor yağının akışkanlığını sağlar ve motorun daha hızlı ısınmasına yardımcı olur.

4- BAKIMLARINI İHMAL ETMEYİN

Aracınızın kışın iyi performans göstermesi için düzenli bakımlarını yaptırmak çok önemlidir. Motor yağı, hava filtresi ve buji gibi kritik parçaların zamanında kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi, yakıt tasarrufu için çok faydalıdır. Bu yüzden aracınızın yaz ve kış bakımlarını ihmal etmemelisiniz.

5- LASTİKLERİNİZİN HAVA BASINCINI AYARLAYIN

Araç lastiklerinin hava basıncını sık sık kontrol etmek, yakıt tasarrufu için önemli bir adımdır. Yeterli hava basıncına sahip olmayan lastikler, aracın daha fazla güç kullanmasına neden olur ve yakıt tüketimini artırır. Üretici firmanın önerdiği değerlerde lastik hava basıncını ayarlamak, tasarruflu bir sürüş sağlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burcu Esmersoy'dan ilginç kocam paylaşımı

Burcu Esmersoy'dan ilginç kocam paylaşımı