Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç sahiplerine 1 trilyon lirayı aşan ağır yük!

Araç sahiplerine 1 trilyon lirayı aşan ağır yük!

2024 yılında, vatandaşların vergi yükü daha da artacak gibi görünüyor. Gelecek yıl, araç sahiplerinden alınacak ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç, 1 trilyon lirayı aşan bir vergi geliri bekleniyor. Ayrıca, alkol ve sigara gibi ürünlerden elde edilen gelirlerle birlikte bütçeye toplamda 359 milyar lira eklenmiş olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç sahiplerine 1 trilyon lirayı aşan ağır yük!

 Vergi Artışları ve Etkileri

Yüksek Vergi Yükü: Vatandaşları, özellikle araç sahiplerini zorlayacak şekilde planlanan vergi artışlarıyla, önümüzdeki yıl ağır bir ekonomik yük bekleniyor. İddialı Enflasyon Tahminleri: İktidarın önümüzdeki yıl için yüzde 33'lük enflasyon tahmini, vergi artışlarına rağmen ekonomik istikrarı sağlamak adına iddialı bir hedef olarak belirlenmiş durumda.

 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Yüksek Tahsilatlar

MTV'deki Çift Tahsilat: Bu yıl deprem gerekçesiyle çift tahsilat yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), önceki tahminlerin üzerinde bir gelir elde etmiş ve önümüzdeki yıl için yine yüksek bir tahsilat hedefleniyor. Yüksek MTV Gelir Tahmini: Önümüzdeki yıl için MTV gelir tahmininin 68 milyar 962 milyon lira olması, vergi artışlarının devam edeceğini ve dolayısıyla yeniden değerleme zammının yüksek olacağını gösteriyor.

 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Akaryakıt

Yeni Araçlara Yüksek ÖTV: ÖTV ile toplanacak gelirin önümüzdeki yıl 498.5 milyar lira olması, yeni araçlara yönelik vergi artışlarının etkili olacağını ve bu alandaki zamların yüksek seyredeceğini işaret ediyor.Akaryakıt Üzerinden ÖTV Geliri: Araç sahiplerinden akaryakıt ÖTV'si olarak toplanacak 455 milyar lira, enerji maliyetlerindeki artışın ekonomik yansımalarını gösteriyor.

İçki ve Sigara Vergilerinde Artış

Yüksek Alkol ve Tütün Vergileri: İktidar, 2024'te alkol ve tütün vergilerini yüzde 71'in üzerinde artırarak, bu sektörden elde edilecek vergi gelirini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Toplam Vergi Geliri: İçki ve sigaradan elde edilecek toplam vergi geliri, 2024'te 359 milyar lirayı bulacak ve bütçeye önemli bir finansman kaynağı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Yüreğir Belediyesi mutfak atıklarını kompostoya dönüştürüyor

Adana Yüreğir Belediyesi mutfak atıklarını kompostoya dönüştürüyor