Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ankara'da simit zammı iptal edildi

Ankara'da simit zammı iptal edildi

Ankara simidinin fiyatının 15 TL'ye çıkarılması, geniş bir tepki almıştı. Ancak sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda, zam kararı iptal edildi ve simit fiyatı 10 TL olarak belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'da simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidine yapılan zam kararını geri çekerek, "Ankara simidinin fiyatı 10 lira olarak devam edecek" açıklamasını yaptı. Daha önce simidin 15 TL'ye çıkarılmasına dair alınan karar, kamuoyunda tepki çekmişti.

Delibaş, geçen hafta esnafın talebi üzerine zam kararı aldıklarını belirterek, "Cuma günü Ankara simidinin satış fiyatını 10 liradan 15 liraya yükseltme kararı almıştık. Ancak daha sonra yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu fiyatın yüksek olduğuna karar verdik. Bugün itibarıyla zammın iptali kararını alarak, Ankara simidinin satış fiyatını 10 lira olarak sürdüreceğiz. Elimizden geldiğince de bu fiyat üzerinden satışa devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Delibaş, esnafın Toprak Mahsulleri Ofisi'nden aldığı un desteği sayesinde 9 ay boyunca zam yapmadığını ifade ederek, "Esnafımız desteklenirse, biz de zam yapmamaya devam ederiz. Ham madde maliyetlerindeki artış nedeniyle zorunlu kalmadıkça zam yapmak istemiyoruz" diye ekledi.

Simitçi esnafının kira maliyetleri nedeniyle zorlandığını belirten Delibaş, taban-tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin faydalı olacağını vurguladı. Ayrıca, yapılan bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirterek, özellikle devlet büyüklerinden özür dilediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çağlar Söyüncü Fenerbahçe'ye transfer oldu

Çağlar Söyüncü Fenerbahçe'ye transfer oldu