Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altının yükselişi en çok onu etkiledi! Trabzon hazır bileziği ne kadar?

Altının yükselişi en çok onu etkiledi! Trabzon hazır bileziği ne kadar?

Dünyaca ünlü coğrafi işaretli Trabzon Hasır Bileziği fiyatı, son dönede altın fiyatlarında gerçekleşen değişimden etkilendi. İşte Trabzon bileziğinin son fiyatı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altının yükselişi en çok onu etkiledi! Trabzon hazır bileziği ne kadar?
KAYNAK: İHA

Altının gram fiyatındaki sürekli artış, dünyaca ünlü Trabzon Hasır Bileziği'ni etkiliyor. Trabzon Hasır Bileziği setinin fiyatı, yaklaşık 2 yıl öncesine kıyasla katlanarak 250-350 bin TL seviyelerine ulaştı.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, 2023 yılında altın fiyatlarındaki artışın Trabzon Hasır Bileziği'ne ilgiyi azalttığını belirtti. Yazıcı, altının gram fiyatının yatırımcılara kazanç sağladığını ancak Trabzon Hasır Bileziği satışlarının beklenen seviyede olmadığını ifade etti. Ayrıca, gelecek yıllarda altının fiyatlarının yüzde 30 ila 50 arasında düşmemesi, hatta yüzde 60'a varan oranlarda artabileceği öngörüsünde bulundu.

2024 yılında gram altın fiyatının 2 bin 400'lere tırmanacağını tahmin eden Yazıcı, ulusal büyüme oranının artmasıyla birlikte altının değerinin artacağını belirtti. Ancak, 2023 yılında beklentilerin karşılanamadığını söyleyen Yazıcı, yatırımcıları panik yapmamaları konusunda uyardı ve uzun vadeli beklemelerini önerdi.

Trabzon Hasır Bileziği Ne Kadar (2)

Kuyumcu Zekeriya Tonyalı, daha önce 120-180 bin TL arasında satılan Trabzon Hasır Bileziği'nin şu anda 250-350 bin TL aralığında seyrettiğini belirtti. Altının her zaman değerli olduğunu vurgulayan Tonyalı, vatandaşların tasarruf açısından altını tercih etmeleri gerektiğini ifade etti. Ancak, yatırımcı talebinin azaldığını ve işlerin her geçen sene daha da düştüğünü söyledi.

Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar ise Trabzon Hasır Bileziği'nin kalınlığına göre fiyatının değiştiğine dikkat çekti. 2023 yılının altın piyasası için kazançlı geçtiğini belirten Şakar, gelecek yıllarda altının daha da artması bekleniyor. Her sene fiyatın neredeyse bir kat arttığını ifade eden Şakar, altına yapılan yatırımın her zaman kazandırdığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafikte dilenen ve cam silen kişiler gözaltına alındı

Trafikte dilenen ve cam silen kişiler gözaltına alındı