Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Altın Portakal, seçim sonrasına

Altın Portakal, seçim sonrasına

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, artan terör olayları nedeniyle ertelenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 29 Kasım-5 Aralık tarihlerinde yapılacağını açıkladı..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Portakal, seçim sonrasına

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, artan terör olayları nedeniyle ertelenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 29 Kasım-5 Aralık tarihlerinde yapılacağını açıkladı..

 

Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Ekim ayında düzenlediği Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Antalya Piyano Festivali, artan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dün yazılı bir açıklama yaparak erteleme gerekçelerini sıraladı ve her iki festivalin düzenleme tarihlerini kamuoyu ile paylaştı.

 

TARİHLER DEĞİŞTİ

“Kamuoyu tarafından da heyecanla beklendiğine inandığımız festivallerimizin bu yılki takvimini ve geliştirme yolundaki çalışmalarımızın sonuçlarını sayın halkımızla paylaşmak istiyoruz” diyen Menderes Türel,  “Bu yıl, 16. Uluslararası Piyano Festivali 17 Kasım’da başlayacak ve 29 Kasım’da sona erecek. Ardından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında da 52. Uluslararası Antalya Film Festivali gerçekleştirilecek Böylece geçmiş yıllara göre bu yıl festivallerimizin tarihlerinde küçük bir değişiklik yapmış bulunuyoruz. Kasım başında ülkece sandığa gideceğiz, Bunun hemen akabinde 15-16 Kasım tarihlerinde uluslararası alandaki en önemli ve saygın etkinliklerden biri olan G 20 zirvesine Antalya olarak ev sahipliği yapacağız. Bu iki büyük organizasyon nedeniyle tarihlerde yaptığımız değişiklikler kaçınılmaz idi” dedi.

 

G20 SONRASINDA BAŞLAYACAK

Türel,  şunları söyledi: “ 15-16 Kasım tarihlerinde dünyanın en önemli liderlerini ağırlayacağımız G20 Zirvesi ile sona erecek olan sürecin hemen ertesinde 16. Uluslararası Piyano Festivali başlayacak ve 29 Kasım’da sona erecek. Ardından 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında da 52. Uluslararası Antalya Film Festivali gerçekleştirilecek. Dünyanın önemli müzisyenlerini ağırlayacağımız piyano festivalimizden sonra; dünya çapında ödüllü filmler, en yeni yerli yapımlar ve yanı sıra çeşitli etkinliklerle film festivalimiz de en güzel biçimde gerçekleştirilecektir. 

FİLM FESTİVALİ AKM’DE YAPILACAK

Festivalimiz, bu yıl da dopdolu programlarla, heyecanla beklenen ulusal ve uluslararası film yarışmalarıyla geliyor.  Günümüzde Cannes, Berlin, Venedik, Sundance gibi dünyanın en büyük film festivallerinin ana yarışmalarında yer alıp, önemli ödüllerin de sahibi olan Türk sinemasının son dönem örnekleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Antalya Film Festivali'nde seyirciyle buluşacak.  Bu yıldan itibaren festivalin merkezi konumundaki Atatürk Kültür Merkezi binasına taşınacak olan festivalimizde, hayata geçireceğimiz Uluslararası Yarışmada dünya sinemasının en seçkin örnekleri ile Türkiye'den filmler de büyük ödül için yarışacak. Dünyanın en önemli festivallerinin ana yarışmasında, dünya ustaları ile En İyi Film ödülü için yarışan sinemacılarımızın filmleri, Antalya'da da Uluslararası Jüri'nin karşısına çıkacak.” (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
23 bin seçmen buharlaştı

23 bin seçmen buharlaştı