Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altın fiyatları yeni rekor kırdı!

Altın fiyatları yeni rekor kırdı!

Çarşamba gününden itibaren dikkatlerin odaklandığı ekonomi piyasasında, altın fiyatları yeni bir rekora imza attı. Analistler, fiyat hareketlerini ve ekonomik verileri değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın fiyatları yeni rekor kırdı!
KAYNAK: AA

Ekonomi piyasasında dikkatler Çarşamba gününden itibaren yoğunlaştı ve altın, haftanın son işlem gününde 2 bin 490 doların üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı. Geçen haftalarda küçük bir gerileme yaşanan altında, bu hafta önemli bir yükseliş gözlemlendi.

Gram Altın ve Diğer Altın Türleri

Altın fiyatlarının yükselmesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayında faizleri düşüreceğine dair umutları artırdı. Dün, altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak gram altın fiyatı da yükseldi. Gram altın, önceki kapanışına göre yüzde 0,50 artışla 2 bin 656 liradan işlem gördü. Haftanın son işlem gününe de yükselişle başlayan gram altın, saat 19.30 itibarıyla 2 bin 701 lira seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 4 bin 417 liradan, cumhuriyet altını ise 17 bin 599 liradan satılmakta.

ABD Ekonomisinden Gelen Veriler ve Altın

ABD'de açıklanan enflasyon verileri, fiyat baskılarının hafiflediğine işaret etti. Temmuz ayında perakende satışlar aylık yüzde 1 artış göstererek beklentileri aştı ve Ocak 2023'ten bu yana en yüksek aylık artış kaydedildi. Ayrıca, işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş, istihdam piyasasında soğuma endişelerini artırdı.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, perakende satış verilerinin ardından resesyon endişelerinin hafiflemesiyle dört günlük düşüş serisini sonlandırarak yüzde 3,93 seviyesinde dengelendi. Dolar endeksi ise 102,9'da sabit kaldı. Analistler, güçlü perakende satışlar ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün, Fed'in Eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığını azaltığını belirtti. Ayrıca, 50 baz puanlık faiz indirim ihtimalinin önüne geçildiğini vurguladılar.

Analistler, ABD ekonomisindeki resesyon korkularının hafiflemesinin risk potansiyelini artırabileceğini ifade etti. Bugün, Avro Bölgesinde dış ticaret dengesi, ABD'de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceği belirtildi. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 470 dolar seviyesinin direnç, 2 bin 420 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor 1 - 2 Galatasaray

Konyaspor 1 - 2 Galatasaray