Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türk müteahhitler ENR 250 listesinde dünya ikincisi oldu

Türk müteahhitler ENR 250 listesinde dünya ikincisi oldu

Türk inşaat firmaları, geçen yıl dünya genelinde 18,5 milyar dolarlık uluslararası gelir elde ederek, Çin'in ardından ENR tarafından ikinci sıraya yerleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk müteahhitler ENR 250 listesinde dünya ikincisi oldu
KAYNAK: AA

Ticaret Bakanlığı, inşaat sektörü dergisi ENR'nin 2024 yılında yayımladığı “En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Firması Listesi”nde Türk müteahhitlik sektörünün güçlü bir performans sergilediğini duyurdu. Listede, 43 Türk müteahhitlik firmasının yer aldığı bildirildi.

Türk Firmaları ENR Listesinde İkinci Sırada

ENR'nin raporuna göre, firma sayısı itibarıyla ilk sırada 81 firma ile Çin bulunurken, Türkiye 43 firmayla ikinci sırayı aldı. Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası gelirleri 2023 yılında 18,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, listedeki toplam gelirlerin yüzde 3,7’sine denk geliyor. Uluslararası gelirlerde yapılan sıralamada ise Türk müteahhitlik sektörü İngiltere, Hollanda, Almanya ve Japonya’nın önünde 8. sırada yer aldı. Çin’in 122,9 milyar dolarla birinci sırada olduğu görüldü.

2024 Listesinde Türk Firmalarının Başarısı

2024 yılı listesine göre, ilk 100 müteahhitlik firması arasında 6 Türk firması bulunurken, 1 Türk firması da ilk 50'de yer aldı. Bu durum, Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası alandaki rekabet gücünü ve başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk Teknik Müşavirlik Firmaları da Listelerde

ENR'nin “En Büyük 225 Uluslararası Teknik Müşavirlik Firması Listesi”nde ise Türkiye, 8 firmayla 7. sırada yer aldı. Bu liste, Türk teknik müşavirlik firmalarının da uluslararası alanda güçlü bir varlık gösterdiğini ortaya koydu.

Gelecek Fırsatlar ve Bakanlık Desteği

ENR 2024 raporunda, sektörün gelecekteki önemli fırsatlarının makro ölçekli projeler ve yatırım planları olduğuna dikkat çekildi. Afrika Ajanda 2063 ve Suudi Arabistan Vizyon 2030 gibi projelerin küresel inşaat sektörüne ivme kazandıracağı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, uluslararası alanda Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarının pazar payının artırılması amacıyla hedef ülkelere heyet ziyaretleri gerçekleştireceğini ve sektöre destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'nın düğün tiridi geleneği Selçuklulardan günümüze kadar ulaştı

Konya'nın düğün tiridi geleneği Selçuklulardan günümüze kadar ulaştı