Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Akseki’de 30 yıllıksu sorunu çözüldü

Akseki’de 30 yıllıksu sorunu çözüldü

Antalya'ya 155 kilometre uzaklıkta Toros dağlarının üzerinde yer alan Akseki ilçesinin 30 yıllık su sorunu, Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyon TL'lik projesiyle çözüldü.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akseki’de 30 yıllıksu sorunu çözüldü

Antalya'ya 155 kilometre uzaklıkta Toros dağlarının üzerinde yer alan Akseki ilçesinin 30 yıllık su sorunu, Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyon TL'lik projesiyle çözüldü.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in Antalya'nın doğu ilçelerini kapsayan hafta sonu ziyaretlerinin ikinci gününde ilk durak Akseki ilçesi oldu. İlçe merkezinde Ömer Duruk Parkı'nda Aksekililerle kahvaltıda buluşan Türel'e, AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, AKP İl Başkanı Rıza Sümer'le parti yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

Başkan Türel burada yaptığı konuşmada, ilçede tarihi bir anın yaşandığını belirterek, "Bizim için şükür günü. 30 senelik sorun adeta rüyalar gerçek olur gibi son buldu. Çözüme kavuştu. Biz siyasetin içinde sizlere hizmet için varız" dedi. Akseki'nin su sorununa ilişkin duyarlılığının belediye başkanlığının 2004- 2009 yılları arasındaki ilk döneminden itibaren sürdüğünü anlatan  Türel, "Ancak bu sorunu, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çözmek nasip oldu. Su medeniyettir. Böyle güzel bir ilçenin bu sorun ile anılması bizi üzüyor. Bu sorun bir Türkiye meselesidir" diye konuştu.

Akseki'nin su sorununu çözen projenin kolay olmadığını, isale hattını yapmanın teknik olarak kolay olmadığını anlatan Başkan Türel, projenin 12 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu kaydetti. Başkan Türel, projeye ilişkin şöyle konuştu:

 

"Belediye çalışınca oluyor. Bu su hattının Akseki'ye ulaşması 40 kilometreyle mümkünken 'Cevizli ve diğer mahalleleri getireceğiz' dedik. Buralarda bu hizmeti götürmek zorundayız. Böylelikle güzel belde ve köylere bu hizmeti sunma şansımız olacak. 40 kilometre hat 52 kilometreye çıktı. Daha önce geldiğimde '6 ayda getireceğiz' dedim. Sonrası ziyaretlerimde 'Kusura bakmayın 7 ayda getiriyoruz' dedik. İşin esası bu. Çalışmalar 28 Temmuz'da başladı, 12 Ocak'ta su aktı. Çalışma süresi 5.5 ay. 6 aydan da önce bitirdik. Hattı uzatmamıza rağmen 68 işçi bu işte geceli gündüzlü, 16 iş makinesiyle gayret gösterdi."

 

İlçeye hizmetlerin devam edeceğini dile getiren Başkan Türel, "Siyaseti hizmet için yapıyoruz. Siyasi rozetleri de seçimden seçime takıyoruz. Oy versin vermesin hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi. Türkiye'nin yine bir seçimin arifesinde olduğunu hatırlatan Menderes Türel, "Türkiye'nin yeni anayasasının nasıl olacağını size ifade edeceğiz. Siyasi çalışmalar yapacağız. Diğer partiler de buraya gelecek, bir türlü yapamadıkları vaatleri söyleyecekler. Bizim farkımız vatandaşın oyuna değil, gönlünde talip oluyoruz" diye konuştu. Muhalefetin eleştirilerine hedef olan yeni Büyükşehir Belediye yasasıyla Antalya'nın 19 ilçesine hizmet edebilir hale geldiklerini anlatan Başkan Türel, şöyle konuştu:

 

"Bütün ilçelere hizmet birimleri kurduk. Bu birimleri kurunca belediyede görevli işçi ve memur arkadaşlardan Akseki'ye atamalar yaptık. Buranın sorununu çözsün diye. Mecliste bana 'Memurları nasıl sürgüne gönderirsin' dediler. Ben de dedim ki, 'Akseki sürgün yeri değildir. Cennet yeridir. Biz Akseki'ye hizmet borçluyuz. Akseki nasıl sürgün yeri olur.'"

 

Haziranda yapılacak seçimler için muhalefet partililerinin ilçeye gelip oy isteyeceğini anlatan Başkan Türel, "Akseki'ye düne kadar sürgün yeri diyordun, şimdi ne oldu. Seçim gelince sizi hatırlarlar" dedi. Başkan Türel'e konuşmasının ardından Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, işlemeli çini işi su ibriği hediye etti. (DHA) -

 

Antalya'ya 155 kilometre uzaklıkta, Konya yolu üzerinde, Toros dağlarının üzerinde kurulan Akseki'ye su ilçenin üst tarafında bulunan depoların taşıma suyla doldurulmasıyla verilebiliyordu. Taşıma suyla 30 yıldır ilçeye su sağlanırken Akseki'de içme suyu başta olmak üzere sık sık kesintiye uğruyordu. Antalya Büyşükşehir Belediyesi'nin Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü aracılığıyla hayata geçirdiği 12 milyon TL'lik projeyle ilçede su sorunu çözüldü. Çalışmalar sırasında 52 kilometre isale hattı, 95 bin metreküp kazı, 31 vantuz, 25 tahliye menholü, 100 metreküplük terfi deposu yapıldı. Akseki'yle birlikte Süleymaniye, Cevizli, Günyaka ve Salihler'i kapsayan çalışmanın sonunda 22 Ocak günü şebekeye tamamen su verildi.(DHA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim ‘AKP Bakanlığı’ oldu

Milli Eğitim ‘AKP Bakanlığı’ oldu