Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Akaryakıta yeni zam geliyor! Yeni tarih belli oldu

Akaryakıta yeni zam geliyor! Yeni tarih belli oldu

Dün brent petrol varil fiyatı 92.44 dolara kadar çıkarak günü 90.50 dolardan tamamladı. Bugün ise 89.97 dolardan işlem görürken, hükümet tarafından benzine 1 lira 50 kuruş zam yapılacağı duyuruldu. Ancak, Cuma gününe kadar bir değişiklik olmazsa, bu zam miktarı uygulanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akaryakıta yeni zam geliyor! Yeni tarih belli oldu

Hükümetin Bütçe Açığını Kapatma Adına Akaryakıta Yapılan Zamlar

Hükümet, bütçe açığını kapatma amacıyla akaryakıt fiyatlarına gerekçeler bulmaya devam ediyor. Son olarak, 3 gün önce benzine yapılan 1 lira 48 kuruşluk zamın ardından, Perşembe günü 1 lira 50 kuruş daha zam yapma kararı aldı.

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanmalar

Zam kararının gerekçesi olarak hükümet, brent petrol fiyatlarındaki artışları gösteriyor. Ancak, brent petrol varil fiyatlarındaki gerçek durum incelendiğinde, dün 92.44 dolara çıkan fiyatın gün sonunda 90.50 dolara düştüğü ve bugün itibariyle 89.97 dolardan işlem gördüğü görülüyor. Bu düşüşlere rağmen, hükümet savaş nedeniyle artan akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek zam yapma kararını sürdürüyor.

Akaryakıt Fiyatları ve Zam Sonrası Tahminler

Şu anki duruma göre, İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı 35.09 kuruş, Anadolu Yakası'nda 35 lira 04 kuruş, Ankara'da 35 lira 72 kuruş, İzmir'de ise 35 lira 82 kuruş olarak belirlenmiş durumda. Ancak, Perşembe gece yarısından itibaren planlanan 1.50 kuruşluk zam sonrasında bu fiyatlar İstanbul'da Avrupa Yakası'nda 36 lira 59 kuruşa, Anadolu Yakası'nda 36 lira 54 kuruşa, Ankara'da 37 lira 22 kuruşa, İzmir'de 37 lira 32 kuruşa yükselecek.

Vatandaşların Tepkisi

Zamlardan bıkan araç sahipleri, küçük indirimlerin ardından yapılan yüksek zamlara alıştıklarını ifade ediyor. Bazı vatandaşlar, hükümetin akaryakıt zamlarını sürdürmesi durumunda, 2024'te litre başına düşen 60 TL fiyatın gerçekleşmesi halinde araç sahiplerinin araçlarını satmak zorunda kalabileceğini dile getiriyor.

Benzine yapılan 1 lira 50 kuruşluk zamı saçma bulan vatandaşlar, zam miktarını bir arada açıklamalarını ve taksit taksit değil de net bir şekilde ifade etmelerini istiyor. Emekli olan bir vatandaş, enflasyon farkını alsa dahi alışverişe yansıyan zamların yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini vurguluyor ve hükümetin politikalarına karşı endişelerini dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Cumhuriyet’in 100. yılında 1923 fidanı toprakla buluşturdu

Antalya'da Cumhuriyet’in 100. yılında 1923 fidanı toprakla buluşturdu