Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2024 Evde bakım maaşı yattı mı? e-Devlet sorgulama ekranı

2024 Evde bakım maaşı yattı mı? e-Devlet sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çektiklerini, toplam 4,2 milyar lira ödeme yapacaklarını bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Evde bakım maaşı yattı mı? e-Devlet sorgulama ekranı
KAYNAK: Haber Merkezi - AA

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden "Evde Bakım Yardımı"nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Engellilerin aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerini belirten Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlerin desteklenerek, aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı.

Evde Bakım Maaşı Haziran Ayı Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle her ayın 15'inde yapılır. Ancak 16 Haziran'ın Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve 15 Haziran'ın Cumartesi günü olması sebebiyle, bu ayın ödemelerinin 14 Haziran Cuma veya daha önceki birkaç gün içinde yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir duyuru geldiğinde, vatandaşlar bu bilgilere erişebilecekler.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Bakan Göktaş, söz konusu yardım kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 560 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için Temmuz zam oranları belli oldu

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için Temmuz zam oranları belli oldu