Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Desteklere büyük zam: 9.077 TL'ye yükseltildi

Desteklere büyük zam: 9.077 TL'ye yükseltildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım desteğini Temmuz'dan itibaren 7.608 TL'den 9.077 TL'ye çıkararak 555 bin kişiye 4,9 milyar TL ödeme yapacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Desteklere büyük zam: 9.077 TL'ye yükseltildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım desteği ödemelerinde önemli bir artış gerçekleştirdi. Temmuz ayında 7.608 TL olan destek ödemesi, yapılan düzenlemeyle birlikte 9.077 TL'ye çıkarıldı. Bu artış, evde bakım hizmeti alan bireyler ve ailelerinin maddi yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

555 Bin Kişiye Toplam 4,9 Milyar TL Ödeme Yapılacak

Bakanlık, bu destek artışıyla birlikte 555 bin yararlanıcıya toplamda 4,9 milyar TL tutarında ödeme gerçekleştirecek. Bu ödeme, özellikle evde bakıma muhtaç bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Memur Maaş Katsayısındaki Değişiklikle Artış Sağlandı

Evde bakım yardımı ödemelerindeki bu artış, Temmuz ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında hayata geçirildi. Bu değişiklik, evde bakım hizmeti alan vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Bakan Göktaş’tan Destek Mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Evde bakım yardımı ödemelerinde yaptığımız bu düzenleme ile ihtiyaç sahiplerinin yanındayız" dedi. Bakan Göktaş, yapılan bu artışın vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Hatipler Kimdir? Trakya Üniversitesi Rektörü Mustafa Hatipler Kimdir?

Mustafa Hatipler Kimdir? Trakya Üniversitesi Rektörü Mustafa Hatipler Kimdir?