Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Eğitim ANTALYA İÇİN NÖBET

ANTALYA İÇİN NÖBET

Kamuoyunda tepkilere rağmen Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edilmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı oluru verilen Antalya Lisesi’nin tarihi binası için idare mahkemesine dava açılıyor. Mezunlar ve Antalyalılar, tarihi bina için nöbete başladı

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA İÇİN NÖBET

    Antalya Lisesi’nin tarihi binası, kısa bir süre önce, içindeki müzenin korunması kaydıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yazısıyla Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edildi. Antalya Lisesi ve kent belleği açısından tahsis kararını doğru bulmadıklarını ifade eden Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) öncülüğündeki mezunlar ve yurttaşlar, bugün saat 11.00’de “Nöbetteyiz, terk etmiyoruz” diyerek Antalya Lisesi tarihi binasının önünde karara itiraz edip dava açacaklarını duyurdular.

 

    Antalya Lisesi’nin tarihi binası, müzesinin korunması koşuluyla Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü yazısı ile Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edildi. Tahsisin ardından Antalya Lisesi mezunları, öğrencileri, veliler ve çok sayıda yurttaş okullarına sahip çıktı. Antalya Lisesi’nin 125 yıllık kuruluş hikâyesinin yegâne parçası olan, bir bölgenin gençliğine öğrenim görme imkânının sağlamış tarihi binasının Antalya Lisesi’nde kalması için uğraş veren ALİV’in ve mezunların gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Antalya Lisesi bizimdir bizim kalacak, liseme dokunmayın” sloganları atıldı. Mezunlar ve öğrenciler hep bir ağızdan Antalya Lisesi mezunu ve şair Necati Ocakçı’nın yazdığı ve okuduğu Antalya Lisesi marşına eşlik etti.

 

“LİSEYE SAHİP ÇIKTILAR”

    Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) ve Antalya Lisesi Mezunlar Derneği başta olmak üzere CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Rafet Zeybek, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Türk Kadınlar Birliği Antalya Şube Başkanı Saime Gülşen,  Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, Antalya Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, DP Antalya İl Başkanı Mahmut Çil, DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner, Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, İYİ Parti Antalya İl Yöneticileri, aktivist Songül Başkaya, CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanı Semih Kocabaş, mezunlar, öğretmenler sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

 

“ÖĞRENCİLERİNDEN KOPARILDI”

    Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan tarihi lisesinin önünde yaptığı konuşmada, “Okulumuzun 133 yaşındaki tarihi binası bu yıl 125’inci eğitim öğretim yılında öğrencilerinden kopartıldı ve eğitim geleneği sallandırıldı. Bu bina daha önceki eğitime başladığı yıllardan itibaren okul idaresi binasıydı. Okulumuz yıprandığı için valilikçe onarıldı ve yeniden eğitim öğretime açıldığında bu görkemli binanın taliplileri yine ortaya çıktı. İki yıl önce Dışişleri Bakanlığı’nın tahsisi söz konusuydu. Bununla baş ettik derken şimdi Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisi gerçekleşti. Hem Valiliğin hem de Milli Eğitim’in bize söylediği bakanlığın tasarrufu sözcüğü bize bunu anlamamızı imkan sağlamıyor. Çünkü burada bizim öğrencilerimizin kullandığı eğitim binamız öğrencilerimizden kopartılırken bunu anlamamıza imkan yok” dedi.

 

“VAKIF OLARAK DAVA AÇIYORUZ”

    “Biz bu okulumuzu sanki boşmuş gibi kullanılmıyormuş gibi neden Olgunlaşma Enstitüsü’nün kullanımına vermek zorundayız?” diye soran Başkan Okutan, “Mezunların görüşü alınmadı, öğrencilerimizin hakkı yeniyor ve kullanım alanı daraltılıyor. Bu binada vakfın mezunlarıyla düzenlediği Antalya Eğitim Müzemiz var. Binamız, müze korunmak koşuluyla 10 Lira’ya çay, pasta, börek, kurabiye gibi yaptıkları işleri burada satmak için Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edildi. Neden para kazanılsın diye eğitim düşünülmüyor? Neden öğrencinin eğitim için kullanacağı bina başka bir kuruma para kazansın diye veriliyor? Bunu anlamıyoruz. Mezunlar vakfı olarak yönetim kurulu kararıyla bölge idari mahkemesine dava açıyoruz” diyerek Antalya Lisesi’nin eğitim tarihindeki hafızalardan silinmemesi için bu işin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

“SORUMLUSU AKP İKTİDARI”

    Başkan Okutan’ın ardından söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Antalya Lisesi demek Antalya’nın yaşanmış bir tarihi demektir. Antalya Lisesi Antalya’nın kendini ifade ettiği en önemli değeridir. Burada amaç Olgunlaşma Enstitüsü’ne ilave bir bina sağlamak değil. Burada ki amaç bu iktidarın nerede düzgün işleyen bir kurum varsa orayı nasıl yok ederim anlayışıdır. Başta Antalya Lisesi olmak üzere Antalya’yı var eden Antalya’yı simgeleyen Antalya’nın dününde olduğu gibi yarının da olacak olan kurumlara eğer bir saldırı varsa bu saldırının tek sorumlusu AKP iktidarıdır” derken CHP Antalya Milletvekilli Rafet Zeybek ise “Antalya Lisesi Antalya’nın eğitim tarihidir, bu tarihi biz yaşatmak zorundayız. En geç bir yıl içerisinde bu bina tekrar gerçek sahibi olan Antalya Lisesi’ne iade edilecek. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Tarihimize ve eğitimimize sahip çıkmak zorundayız. Buradan yetkililere sesleniyorum: bu tarihi iki binamızda en küçük bir değişiklik yapan sorumludur ve zamanı gelince bu sorumlulardan hesap sorarız” dedi.

 

“BURADAN AYRILMAYACAĞIZ”

     CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk ise “Aylardır vakıf, dernek, öğretmenler hep birlikte çok ciddi mücadele sürdürüyor. O kadar anlamsız kararlar alıyorlar ki kalkıp bir de tahsis yazısıyla “çıkın” deniyor. Biz onlara diyoruz ki İsmet Paşa’nın deyimiyle “hadi oradan sen de”. Olgunlaşma enstitüsü adı üstünde ama olgunlaşmamışlar. Bakanda olgunlaşmamış kararı verende. Biz buradayız. Antalya Lisesi bizimdir, evimizdir, yuvamızdır ve biz buradan ayrılmayacağız” ifadesini kullandı.

 

"OLGUNLAŞMA YERİNDE KALSIN!"

    Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir ise “Antalya Lisesi Antalya’nın kurumsal hafızalarından biridir. Buradaki velilerin, yöneticilerin ve öğrencilerin iradesinin dışındaki bir şekillenmeye hayır diyoruz. Bu özgürlük mücadelesini hep birlikte yürüteceğimize söz veriyoruz” derken DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Selda Öner “Antalya’da olduğunuz zaman Antalya’nın önemli değerlerinin yanında olmakla yükümlüsünüz. Çünkü bu değerler sizi siz yapan değerler. Antalya Lisesi bugün 7’den 70’e herkesin bildiği herkesin içinde olmaktan onur duyduğu çok büyük insanlar yetiştirmiş bir kurum. Kurumun kendi içinde bölünmeden devam edebilmesi gerek. Olgunlaşma Enstitüsü’nün yerinde kalmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. DP Antalya İl Başkanı Mahmut Çil ise “Antalya Lisesi bize çocukluğumuz, gençliğimizi her şeyimizi hatırlatıyor. Lisemize sahip çıkalım. Yanlışta yapılsa bunun düzeleceğine inanıyorum” dedi.

 

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

    Eğitim İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar ise konuşmasında “Antalya Lisesi için aylardır mücadele ediliyor. Bakıyoruz ki sesimizi duymayan bir iktidar var. Antalyalı olarak lisemize sahip çıkmak zorundayız. Burada yaşanmışlıklar var, hatıralar var. Bugün Antalya ilimizde okul ihtiyacı, derslik ihtiyacı varken, buranın herhangi bir kuruma devredilmesini uygun bulmuyoruz. Hangi akla, hangi bilime uygun olarak neye dayanarak okulumuzu başka bir kuruma devrediyorlar. Okulumuzun dersliğe ihtiyacı var binaya ihtiyacı var. Antalya Lisesi Antalya Lisesi’nindir, Antalya’nındır” diye konuştu.  Son olarak söz alan Antalya Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ise “Eşgüdüm Kurulu olarak Antalya Lisesi’nin hep yanında olacağız. Antalya bizim ve Antalya’da yaşayanların. Onun için hiçbir şekilde bu tür oldubittilere asla izin vermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

HABER: FADİME YİĞİT

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suruç katliamı unutulmadı

Suruç katliamı unutulmadı