Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Volos kentinde yaşanan ölü balık felaketinde binlerce balık sahile vurdu. Karla Gölü'nün taşmasıyla tatlı su balıkları körfeze sürüklendi. Soruşturma başlatıldı ve olağanüstü hal ilan edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi
KAYNAK: AA

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, 27 Ağustos'tan beri devam eden ölü balıkların deniz yüzeyini kapladığı temizlik çalışmalarına rağmen, bölgede yaşanan ekolojik felaket ve kötü koku endişesi nedeniyle Volos kentinde 1 aylık olağanüstü hal ilan edildi.

Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Binlerce Ölü Balık Sahile Vurdu

Yunanistan'ın Volos sahilinde binlerce ölü balık, bölge sakinlerini endişelendirdi ve yetkililer sahillerde yüzülmemesini ve balık tutulmamasını tavsiye etti. Balıkların Karla Gölü'nden geldiği belirtilirken, gölün geçen yıldan bu yana dolmasına neden olan yağışlar balık ölümlerine yol açmış olabilir.

Göl Suları Tatlı Su Balıklarını Körfeze İtti

Uzmanlara göre, sellerin Karla Gölü'nü tekrar doldurması sonucu tatlı su balıkları Volos'un bulunduğu Pagasit Körfezi'ne sürüklendi ve bu durum ölümlere sebep oldu. Temizlik ekipleri kilometrelerce uzanan ölü balık yığınlarını toplamak için yoğun çaba harcadı.

Soruşturma Başlatıldı

27 Ağustos'ta başlayan ölü balık vakası üzerine savcılık, bölgede deniz suyu kirliliği ve balık ölümlerinin nedenlerini araştırmak amacıyla soruşturma başlattı. Bölgedeki ekolojik dengenin yeniden sağlanması için çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hudut Birlikleri Yunanistan'a yasa dışı geçmeye çalışan F*TÖ üyelerini yakaladı

Türk Hudut Birlikleri Yunanistan'a yasa dışı geçmeye çalışan F*TÖ üyelerini yakaladı