Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Uykunuz için ne yemeli ne yememeli?

Uykunuz için ne yemeli ne yememeli?

Uyku kalitenizi artıracak ve azaltacak gıdalar uzman tavsiyeleri ve önerileri nelerdir?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uykunuz için ne yemeli ne yememeli?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

İngiltere’deki ‘The Sleep Charity’ adlı yardım kuruluşu, daha kaliteli bir uyku için tüketilmesi ve kaçınılması gereken gıdaları listeledi. Uzmanlar, yatmadan önce muz yemenin, içerdiği yüksek magnezyum, potasyum ve amino asit triptofan sayesinde uykuya dalma sürecine yardımcı olabileceğini belirtti. Ayrıca, muzun uyku-uyanıklık döngüsünü kontrol eden melatoninin üretimini teşvik ettiği de belirtildi.

Uykunuz için ne yemeli ne yememeli?

Balık ve badem gibi yüksek omega-3, magnezyum ve triptofan içeren gıdaların da uyku kalitesini artırabileceği ifade edildi. Üzüm, kiraz ve çilek gibi meyveler de uyku kalitesini artırabilecek gıdalar arasında yer aldı.

Ancak, ‘The Sleep Charity’, yatmadan hemen önce aşırı yemekten kaçınılması gerektiğini vurguladı. Baharatlı yiyeceklerin 'uyku felaketinin reçetesi' olabileceği belirtildi. Ekmek, makarna ve pirinç gibi yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin ve aşırı miktarda çikolatanın uyku öncesi tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bu öneriler, uyku kalitesini artırmak ve daha dinlendirici bir uyku elde etmek için önemli bir rehber olabilir. Ancak, her bireyin metabolizması ve vücut yapısı farklı olduğu için, bu önerilerin herkes için geçerli olmayabileceği unutulmamalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Valilikten motokuryeler hakkında şok karar

Valilikten motokuryeler hakkında şok karar