Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Üst Düzey İsrailli Yetkiliden İddia: ABD Netanyahu Hükümetini Devirmeye Çalışıyor

Üst Düzey İsrailli Yetkiliden İddia: ABD Netanyahu Hükümetini Devirmeye Çalışıyor

ABD istihbarat raporu, İsrail'de siyasi dengeleri sarstı. Biden yönetimi ile Netanyahu arasındaki gerilim giderek tırmanırken İsrailli üst düzey bir yetkili ABD'nin Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığını söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üst Düzey İsrailli Yetkiliden İddia: ABD Netanyahu Hükümetini Devirmeye Çalışıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Üst düzey bir İsrailli yetkili, ABD'deki Biden yönetiminin İsrail'deki Binyamin Netanyahu hükümetini hedef aldığını öne sürdü. ABD istihbaratının yıllık Tehdit Değerlendirme raporunda, Netanyahu'nun hükümetinin geleceğinin risk altında olduğu ve daha ılımlı bir hükümetin iktidara gelebileceği belirtildi.

Jerusalem Post'a konuşan bir İsrailli yetkili, "Dostlarımız İsrail'de seçilmiş hükümeti değil, Hamas'ın terör rejimini devirmesini istiyoruz" dedi. Üst düzey bir kaynak ise "İsrail vatandaşları başbakanlarını seçer, başkaları değil. İsrail, ABD'nin sömürgesi değildir; vatandaşlarının hükümetlerini seçtiği bir demokrasidir" şeklinde değerlendirmede bulundu. ABD istihbarat raporu, Netanyahu'nun liderlik konusundaki mevcut durumunu ve aşırı sağcı, ultra-ortodoks partilerin oluşturduğu hükümetin güvenlik politikalarını sorguluyor. Raporda, Netanyahu hükümetine duyulan güvensizliğin savaş öncesi de var olduğu ancak son dönemde arttığı vurgulanıyor. İstifasının beklendiği ve yeni seçimlere gidilebileceği öngörülüyor.

Biden ve Netanyahu Arasındaki Gerilim

Biden ve Netanyahu arasındaki gerilim de gün geçtikçe artıyor. Geçen perşembe günü Biden'ın mikrofonu açık unutarak Netanyahu için sarf ettiği sözler ve sonraki günlerde yaptığı açıklamalar, ilişkilerin gerilimli bir döneme girdiğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan Muharrem İnce'ye karşı şikayetinden vazgeçti

Erdoğan Muharrem İnce'ye karşı şikayetinden vazgeçti