Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail'in işlediği savaş suçları için dijital platform kurdu

Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail'in işlediği savaş suçları için dijital platform kurdu

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı, İsrail'in işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırıma ilişkin kanıtları toplamak amacıyla dijital bir platform kurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail'in işlediği savaş suçları için dijital platform kurdu

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı, İsrail'in işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırıma ilişkin kanıtları toplamak amacıyla dijital bir platform kurdu. Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları devam ederken, bu platform aracılığıyla herkes UCM tarafından kullanılabilecek bilgileri, video ve görüntüleri yükleyebilecek. Açıklamada, UCM'nin yetki alanına giren suçların mağduru ya da tanığı olmanın gerekmediği belirtilerek, kimliği belirlenebilir bir gönderici olduğu sürece bilgilerin toplu olarak ya da bir kuruluş aracılığıyla gönderilebileceği ifade edildi.

Ayrıca, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasının ilk duruşmasının Uluslararası Adalet Divanı'nda yarın görüleceği belirtildi. Güney Afrika, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle UAD'de dava açmıştı. UAD, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları çözen BM'nin sivil mahkemesi olarak bilinir ve Güney Afrika ile İsrail, UAD'ye bağlı ülkeler arasında yer alır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bahreyn’de

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bahreyn’de