Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya UCM Savcısı Netanyahu ve Gallant'ın yakalanması talebinin karara bağlanmasını istedi

UCM Savcısı Netanyahu ve Gallant'ın yakalanması talebinin karara bağlanmasını istedi

UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı çıkartılması için talepte bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UCM Savcısı Netanyahu ve Gallant'ın yakalanması talebinin karara bağlanmasını istedi
KAYNAK: AA

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, Mahkeme'den İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" çıkartılması için yaptığı başvurunun bir an önce karara bağlanmasını istedi. 

Han, UCM'nin İsrailli yetkililer hakkında yargı yetkisine sahip olduğunu belirterek, yakalama talebinin ivedilikle değerlendirilmesini talep etti.

'Oslo Anlaşmaları UCM'nin yargı yetkisini engellemez'

Han, UCM'nin Filistin topraklarında suç işleyen İsrailli yetkililer hakkında yargı yetkisini savunarak, Oslo Anlaşmaları'nın UCM'nin yargı yetkisini engellemediğini ifade etti. Han, İsrail'in Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs üzerindeki egemenliğini eleştirerek, mağdurların uluslararası düzeyde tanınan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsrail İç Soruşturma başlatmadı

Han, İsrail'in Netanyahu ve Gallant hakkında herhangi bir iç soruşturma başlatmadığını belirterek, bu durumun UCM'nin harekete geçme yetkisini artırdığını vurguladı. İsrail yerel mahkemelerinde etkili ve samimi bir iç soruşturmanın bulunmadığını ifade eden Han, Mahkemenin yakalama talebini ivedilikle değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere, 10 Haziran 2024'te, Filistin'in Oslo Anlaşmaları uyarınca İsrail vatandaşları üzerinde cezai yargı yetkisi kullanamadığı durumlarda, UCM'nin İsrailli yetkililer üzerinde yargı yetkisini kullanıp kullanamayacağı konusunda yazılı beyanla gözlemlerini sunmuştu. UCM Ön İnceleme Dairesi, bu talebi kabul ederek İngiltere'nin 12 Temmuz 2024'e kadar yazılı görüşlerini sunmasını istemişti.

Han, UCM'nin 64 kişi, kuruluş ve ülkeden gelen beyanlara topluca yanıt verdiğini belirtti. İngiltere'nin girişiminin, UCM'deki Filistin soruşturmasını yavaşlatacağı yönündeki eleştiriler de dikkate alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik üretiminde rekor

Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik üretiminde rekor