Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin Politikaları Duruşması Başladı

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin Politikaları Duruşması Başladı

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü politikaların ve uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin duruşmalar başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin Politikaları Duruşması Başladı
KAYNAK: İHA

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü politikaların ve uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin duruşmalar başladı. "İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal ettiği Filistin topraklarındaki politika ve uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" olarak adlandırılan bu duruşmalar, Barış Sarayı'nda kamuya açık olarak gerçekleşiyor.

19-26 Şubat tarihleri arasında sürecek olan oturumlarda, Filistinli temsilciler de görüşlerini beyan ediyor. İsrail'in davaya katılmayacağı, ancak 52 ülke ve 3 uluslararası kuruluşun sözlü beyanlarda bulunacağı belirtiliyor. Türkiye ise 26 Şubat'ta mahkemede temsil edilecek ve 30 dakikalık bir sunum gerçekleştirecek.

BM Genel Kurulu'nun Talebi Üzerine

Bu duruşmalar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun talebi üzerine gerçekleşiyor. BM, 17 Ocak 2023 tarihinde, İsrail'in Filistinlilerin kendi geleceklerini belirleme hakkını sürekli olarak ihlal etmesinin hukuki sonuçlarına ilişkin Uluslararası Adalet Divanı'ndan görüş talep etmişti. Uluslararası Adalet Divanı'nın vereceği görüş, yasal olarak bağlayıcı olmayacak; ancak İsrail üzerindeki hukuki ve siyasi baskıyı artırması bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tokyo'da Korkutan Kaza: Araç İş Merkezine Daldı

Tokyo'da Korkutan Kaza: Araç İş Merkezine Daldı