Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Titanik Enkazı Arama Kurtarma Çalışmalarında Umutlar Azalıyor

Titanik Enkazı Arama Kurtarma Çalışmalarında Umutlar Azalıyor

Titanik'in enkazını görmek amacıyla 250 bin dolar ödeyerek derinlere dalış yapan turistler için son düzlüğe gelindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Titanik Enkazı Arama Kurtarma Çalışmalarında Umutlar Azalıyor

OceanGate Expeditions isimli şirket, hafta sonu gerçekleştirilen dalışta araçla iletişim kopması ve yolcu ile mürettebatın kaybolmasıyla ilgili bilgi verdi. Pazar gününden beri devam eden arama-kurtarma çalışmaları ise Titan aracının konumunu henüz net bir şekilde belirleyemedi.

Turistler arasında yer alan isimler, Titan Beşlisi olarak da biliniyor. İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate CEO'su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet, Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman, 12.500 feet derinliğe yapılan iniş sırasında iletişim kopmasının ardından kayboldular.

Kurtarma ekipleri, Perşembe günü itibarıyla araç içerisindeki oksijenin tükenmesini beklediklerini açıklamıştı. ABD Sahil Güvenlik Ekipleri, Türkiye saatiyle 14.08'de oksijenin tamamen biteceğini bildirdi. Bu durum moral bozukluğu yaratsa da yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ve umutlarını sonuna kadar korumaya çalışacaklarını belirtti.

Arama-kurtarma çalışmalarına ABD, İngiltere, Fransa ve Kanada'dan ekipler katıldı ve oksijenin tükenmesine kadar süre daraldı. Uzmanlar, yolcuların oksijen tüketimini minimuma indirme çabası göstereceklerini ve süreyi uzatmaya çalışacaklarını öngörüyor. ABD Sahil Güvenlik Birimi'nin kaptanı Jamie Frederick, "Umudumuzu yitirmiyoruz, iyimser olup arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Bu süreçte, Fransız kurtarma gemisi L'Atalante'nin taşıdığı Victor 6000 adlı robotun da çalışmalara katıldığı açıklandı. Uzaktan kumanda edilebilen ve 6.000 metre derinliğe dalabilen Victor 6000, Titan aracını bulma görevinde yer alacak. Robotun, bölgenin detaylı olarak incelenmesine olanak sağlayan üstün video ve görüntüleme sistemi bulunuyor. Victor 6000'i yöneten 25 kişilik bir ekip, arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Kurtarma ekipleri, Titan aracının bulunması durumunda diğer araçlar ve ekiplerle iş birliği yaparak çıkarmayı planlıyor. Arama-kurtarma çalışmaları hızla devam ederken umutlar azalsa da yetkililer, enkazın bulunması için son çabayı göstereceklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Adıyaman'da 4.1 büyüklüğünde deprem