Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya TikTok 345 milyon euro ceza aldı

TikTok 345 milyon euro ceza aldı

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, veri gizliliği kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 345 milyon euro para cezasına çarptırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TikTok 345 milyon euro ceza aldı

Nihat Saraç

Komisyon, genç kullanıcıların kayıt sürecini inceledi ve bu sürecin hesaplarını varsayılan olarak herkese açık hale getiren ve herkesin videolarını görüntülemesine ve yorum yapmasına izin veren ayarlarla sonuçlandığını belirledi. Ayrıca, bu varsayılan ayarların 13 yaşın altındaki çocuklar için de risk oluşturduğunu vurguladı.

Ayrıca, TikTok'un "aile eşleştirme" özelliğinin ebeveynlerin ayarları yönetmesi için yeterince katı olmadığı ve yetişkinlerin 16 ve 17 yaşındaki kullanıcılar için doğrudan mesajlaşmayı rızaları olmadan açmalarına olanak tanıdığı eleştirildi. Komisyon, bu durumun genç kullanıcıları gizliliğe müdahale eden seçeneklere yönlendirdiği sonucuna vardı.

TikTok, verilen para cezasına itiraz edeceğini bildirdi ve komisyonun eleştirilerinin eski özelliklere ve ayarlara odaklandığını belirtti. Şirket, 2021'in başlarında 16 yaşın altındaki gençlere yönelik önlemler aldıklarını ve bu önlemlerle ilgili eleştirilerin artık geçerli olmadığını iddia etti.

TikTok'un Avrupa sorumlusu Elaine Fox, 2021'in başında uyguladıkları önlemlerin sonuçlarıyla ilgili olarak, "Soruşturma başlamadan birkaç ay önce 2021'in başında uygulamaya koyduğumuz önlemlerin bir sonucu olarak, kararda dile getirilen eleştirilerin çoğu artık geçerli değil." dedi.

İrlandalı komisyon, veri koruma kanunlarına uyum konusundaki yavaşlığı nedeniyle eleştirilmiştir. Daha önce Instagram ve WhatsApp, veri koruma kanunlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle İrlandalı komisyon tarafından cezalandırılmışlardı. Ayrıca, TikTok, Birleşik Krallık veri denetleme kurumu tarafından çocuk verilerini yasadışı olarak işlediği gerekçesiyle büyük bir para cezasına çarptırılmıştı.

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Avrupa'da 150 milyonun üzerinde kullanıcıya sahiptir ve ana şirketi ByteDance, 2022 yılında 80 milyar dolar gelir elde etmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da Antik Kent'te toplu çocuk mezarı bulundu

Konya'da Antik Kent'te toplu çocuk mezarı bulundu