Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov Fransa'da 5 Milyon Euro Kefaletle Tahliye Edildi

Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov Fransa'da 5 Milyon Euro Kefaletle Tahliye Edildi

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da 5 milyon euro kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Durov'un suçlamaları arasında suç içeriklerini engelleyememek ve işbirliği yapmamak yer alıyor. Durov'un hukuki süreci devam ederken, bu durum Telegram kullanıcıları tarafından da yakından takip ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov Fransa'da 5 Milyon Euro Kefaletle Tahliye Edildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Fransa'da 24 Ağustos'tan bu yana gözaltında tutulan Telegram'ın kurucusu ve sahibi Rus asıllı milyarder Pavel Durov, 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı. Durov, haftada iki kez polise imza vermesi ve Fransa’yı terk etmemesi şartıyla serbest kalacak. Telegram üzerinde yürütülen soruşturmanın bir parçası olarak Paris'te hakim karşısına çıkarılan Durov, yargı süreci boyunca resmi olarak soruşturma altında kalacak.

Durov, Telegram'daki aşırılık yanlısı ve suç teşkil eden içerikleri engelleyememekle ilgili 12 suç şüphesiyle soruşturuluyor. Soruşturma kaynaklarına göre, Telegram'ın çocuklara yönelik cinsel istismar ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar için kullanıldığı, ayrıca yasal zorunluluklara rağmen soruşturmalarda bilgi veya belge paylaşmayı reddettiği iddia ediliyor. Durov’un bu suçlamalar karşısındaki durumu, soruşturmanın devamına karar veren yargıçlar tarafından yakından izlenecek.

Özel Jetle Paris'e Geldi

24 Ağustos akşamı Azerbaycan'dan özel bir jetle Paris yakınlarındaki Le Bourget Havaalanı'na iniş yapan Pavel Durov, hemen ardından gözaltına alındı. Durov’un gözaltına alınmasının nedeni, Telegram'ın platformunda suç işlenmesine olanak sağlayan moderatör eksikliği ve polise işbirliği yapılmaması olarak gösterildi. Fransa'da yürütülen ön soruşturma, bu iddialar doğrultusunda Durov’un faaliyetlerini mercek altına almış durumda.

“Rusya'nın Mark Zuckerberg'i”

Pavel Durov, "Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" olarak anılıyor ve 15,5 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekiyor. Durov, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri çifte vatandaşlığına sahip. Geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada, bazı hükümetlerin kendisine baskı yapmaya çalıştığını, ancak Telegram’ın tarafsız bir platform olarak kalması gerektiğini vurgulamıştı. Durov’un serbest bırakılması, Telegram üzerindeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Tır ile Minibüs Çarpıştı: Minibüs Sürücüsü Araçta Sıkıştı

Antalya'da Tır ile Minibüs Çarpıştı: Minibüs Sürücüsü Araçta Sıkıştı